Microsoft Teams avslöjar att det automatiskt raderar dina gamla samtal – om du tillåter det

0 Shares

Användare som vill komma åt inspelningar av tidigare Microsoft Teams -samtal måste se till att de inte väntar för länge med att göra det, har företaget varnat.

Microsoft avslöjade nyligen att videokonferenstjänsten automatiskt skulle radera inspelningar av samtal efter en viss tid om användarna inte vidtar några åtgärder med sina filer, till exempel nedladdning eller lyssna tillbaka.

Företaget har nu bekräftat att den här tidsperioden kommer att vara 60 dagar, så användarna måste interagera med de inspelningar de behöver inom några veckor eller för att tappa filerna för gott.

Radering av anrop från Microsoft Teams

Microsoft säger att 60-dagarsgränsen valdes efter att företaget fann att detta var den genomsnittliga tiden som de flesta mötesinspelningar aldrig ses igen.

Användare och administratörer kan fortfarande ändra standardutgångsdatum, även om inställningen inte omedelbart är tillgänglig.

Microsoft Teams avslöjade planer på att börja spela in alla samtal automatiskt redan i juni 2021, och ersatte en tidigare process där användare måste välja att ringa inspelning.

Funktionen är särskilt användbar för organisationer som behöver fånga mötesinteraktioner för att följa branschregler eller lokala lagar.

Mötesdeltagarna ser en varning som visas i början av ett samtal för att varna dem om att mötet spelas in, och inspelningen finns att ladda ner och lyssna på igen efter att samtalet har avslutats.

Företaget avslöjade också nyligen en uppdatering som skulle göra det möjligt för Teams -administratörer att ställa in mötesinspelningar lagrade på OneDrive och SharePoint för att löpa ut automatiskt.

Funktionen kommer att lanseras i september och gör det möjligt att skapa en standard Teams -policyinställning för automatisk radering, även om administratörer kommer att kunna ändra standardmötesinspelningens utgångstid genom en inställning i Teams Admin Portal eller genom att ändra policyattribut med Powershell -skript.

Funktionen kommer att göra Microsoft Teams snabbare med rivaliserande tjänster som Zoom, som har erbjudit samtalinspelning (och radering av samtal) under en tid.

Via MSPowerUser

0 Shares