Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Microsoft Store: Ändringar för att ge nytt liv i Windows Store

Det finns många problem som Windows Application Store har haft att möta. En av de allvarligaste var bristen på utvecklare , vilket också leder till brist på användare. Om det inte finns några program bryr sig inte användarna om att stanna till i butiken. Och om den här butiken inte är intressant för användare, vill utvecklarna inte investera tid och pengar på att ta med sina program dit. Tja, det har funnits en grupp utvecklare som har tagit med sina applikationer till den här butiken: hackare .

Microsoft Store

Microsoft gör ständigt ändringar i sin butik. Till exempel har företaget tagit bort hela kategorier från butiken, gjort kosmetiska förändringar för att göra det enklare och snabbare att navigera, och förenklat applikationspaketeringsprocessen, så att utvecklare kan konvertera på bara ett par minuter. klick, dina program i UWP-applikationer.

Nu med Sun Valley i åtanke har Microsoft spännande nya planer för den här butiken.

Microsoft Store: en mycket mer tillgänglig och komplett butik

Enligt en läckt rapport arbetar Microsoft med att implementera en helt ny design för butiken inom kort. Denna design går igenom en nytt användargränssnitt , WinUI, samt ikonografi och nya flytande animationer.

Men Microsoft vet att detta inte räcker för att användare ska lita på den här butiken igen. Av denna anledning kommer vi också att se grundläggande förändringar i policyer för inlämning av ansökningar . Bland annat är en av nyheterna som vi kommer att kunna se väldigt snart ankomsten av Win32-applikationer utan förpackning. Alla utvecklare kan ladda upp sina egna program som de är, i EXE-format , för att distribuera dem genom butiken. Nya system förbereds också för att uppdatera programmen utan att vara beroende av butik, och för att tillåta användning av tredje parts handelsplattformar.

När kommer ändringarna till Windows 10 Store

För tillfället är det enda som har setts angående denna radikala förändring i butiken inget annat än en anmälan. Därför vet vi inte om det kommer att bli verklighet och inte heller, om det gör det, när det kommer att bli verklighet. Dessa förändringar kommer troligen att tillkännages vid Microsofts Build 2021-konferens, och den nya butiken kan vara redo för Windows 10 21H2 release , “Soldalen.”

Det första företaget att föregå med exempel, om dessa förändringar uppfylls, kommer att vara Microsoft själv, som kommer att ta med sina egna applikationer (Teams, Office, Edge och Visual Studio) till denna butik. Och med detta hoppas han att andra utvecklare kommer att uppmuntras att göra detsamma.

Det verkar som att vi äntligen får se Chrome i Windows 10 butik.