Microsoft kommer att dra Forza Motorsport 7 från onlinebutiker efter den 15 september

0 Shares

I korthet: Med en efterträdare som fortfarande är under utveckling har Microsoft meddelat att Forza Motorsport 7 och dess DLC snart kommer att tas bort från försäljning i MS Store och också kommer att vara otillgängliga via Xbox Game Pass. Spelet är för närvarande rabatterat till och med den 15 september, varefter endast befintliga ägare kommer att kunna spela/ladda ner spelet, få tillgång till multiplayer och andra onlinetjänster.

Ursprungligen skämdes av ett frustrerande loot box -system, Forza Motorsport 7 kom med en uppsjö av bilar och spår, och det är fortfarande en av de mest underbara ‘simcade’ racers som finns där ute. För tävlings- / körfans som fortfarande inte har försökt det nästan fyra år senare är det en bra tid att göra det, eftersom spelet snart kommer att nå statusen “End of Life”.

I sitt officiella tillkännagivande noterar Microsoft att FM7 också kommer att tas bort från Xbox Game Pass, med ett token-system på plats för spelare som köpte DLC på den prenumerationsbaserade speltjänsten. Dessa token kommer att distribueras till och med 2 augusti och kommer att ge fortsatt åtkomst till spelet för XGP -spelare. De som inte får en token måste kontakta Xbox Support.

2017 är inte riktigt länge sedan, men det verkar som att licensbegränsningar på verkliga bilar och spår är i spel här, vilket tvingar ett slut på nya spelförsäljningar och skapar ett litet gap där ingen ny Forza Motorsport-titel kommer att finnas tillgänglig för köpa digitalt. Turn 10 Studios nästa del, helt enkelt kallad ‘Forza Motorsport’, kommer troligen att komma någon gång 2022 med tanke på årets 9 november lanseringsdatum för Playground Games nästa Forza i öppna världen.

Även om Forza Motorsport 7 envist förblir en Microsoft Store exklusiv den här dagen, till skillnad från Forza Horizon 4 som slog Steam tidigare i år, finns det en ganska frestande 75 procent rabatt på MS Store med gott om tid kvar (fram till 15 september) för spelare att sätta dig i förarsätet.

0 Shares