Microsoft har gjort Blue Screen of Death svart i Windows 11

0 Shares

Varför det betyder något: Medan Windows 11 kanske inte är den största översynen av Microsofts operativsystem någonsin har genomgått, finns det några betydande förändringar av vissa funktioner, varav en har funnits sedan början av 1990-talet: Blue Screen of Death. BSoD i sig försvinner inte, men det kan ändras från den distinkta blå färgen till svart.

Enligt en rapport från The Verge avser Microsoft att byta till en Black Screen of Death för Windows 11, men inte alla som använder förhandsgranskningen kommer att se den. Tom’s Hardware skriver att den såg en klassisk blå skärm när den medvetet orsakade en krasch, medan vissa människor ser den gröna skärmen som finns i Windows Insider Builds sedan 2016.

Twitter-användare Xeno upptäckte att det finns ett sätt att se till att du ser Black Screen of Death genom att ändra en registernyckel. De med Windows 11-förhandsgranskningen installerad kan starta registerredigeraren, gå till HKLM SYSTEM CurrentControlSet Control CrashControl, ställa in värdet på DisplayPreRelaseColor till 0 och starta om.

Detta markerar de största stora förändringarna av Blue Screen of Death sedan Microsoft lade till det sorgliga ansiktet till Windows 8 2012 och QR-koder 2016.

Det finns ingen garanti för att svart kommer att ersätta blått som skärmen för dödens favoritfärg. The Verge skriver att de förstår att Microsoft går med det nya utseendet, men mycket kan ändras från förhandsgranskningsbyggnaden till den slutliga versionen. Redmond-företaget har ännu inte kommenterat någon BSoD-färgomkopplare.

0 Shares