Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Microsoft ger anställda obegränsad semester

Microsoft ändrar sin semesterpolicy för att ge sina amerikanska tjänstemän obegränsad betald ledighet (PTO). Den nya policyn, som träder i kraft den 16 januari, kommer att tillåta tjänstemän att ta av så mycket tid de vill.

Det radikala draget, som tillkännagavs av Microsofts chefschef den här veckan, följer på en framgångsrikt år av innovationoch strategiska åtgärder för att behålla sin topptalang – trots dess rekordstora uppsägningar.

Vid en tidpunkt där tyst att sluta är hög och företagen blir fler restriktiva i sin politik, Microsofts flexibilitet kan vara ett varmt välkomnande för blivande anställda. Men det är inte det enda företaget att införa policyn.

Microsofts policy för obegränsad semester förklaras

Den 16 januari kommer Microsoft att ge sina amerikanska anställda obegränsad PTO. Den nya policyn, som beskrivs som “Discretionary Time Off” (DTO), kommer att tillåta tjänstemän på Microsoft att ta ut så mycket semester som de behöver, utan att behöva samla in betald semester.

Från och med den 16 januari 2023 moderniserar Microsoft vår semesterpolicy till en mer flexibel modell och övergår till Discretionary Time Off (DTO)…Hur, när och var anställda gör sina jobb har dramatiskt förändrats och DTO anpassar sig till mer flexibla sätt att arbeta . – Kathleen Hogan, Microsoft Chief People Officer.

Utöver DTO kommer Microsoft att erbjuda arbetarna 10 ytterligare företagshelger under året, plus ledighet för sorg, tjänstledighet, sjukdom, mental hälsa och jurytjänstgöring. Anställda utanför USA och på ett timkontrakt kommer inte att ha rätt till DTO på grund av timlagar och skillnader i federala och statliga löner.

Berättigade anställda med outnyttjade semestersaldon får en engångsutbetalning för intjänade dagar i april, och alla nyanställda behöver inte längre samla in sina semesterdagar.

Vad är Unlimited DTO, och fungerar det?

DTO är när ett företag inte längre loggar, spårar eller kräver att anställda samlar på sig semesterdagar för att kunna njuta av betald semester. Den radikala policyn är utformad för att främja mer flexibilitet på arbetsplatsen och uppmuntrar anställda att samarbeta med sina chefer för att avgöra vilka semesterdagar de kan använda och när – utan att specificera ett maximalt eller minsta antal semesterdagar per år.

Företag för DTO har hänvisat till policyn som ett sätt att göra det möjligt för anställda att “bättre möta sina personliga behov” och ta sitt “bästa jag till jobbet”, medan andra ifrågasätter dess legitimitet och praktiska egenskaper.

Användare på Linkedin beskrev DTO som helt enkelt “ett sätt för företag att spara pengar” eftersom företag inte längre kommer att behöva betala ut semester när en anställd slutar. Andra ansåg att det var ett sätt att “avskräcka anställda från att ta ledigt i första hand”, eftersom avtalet fortfarande är föremål för godkännande.

Twitteranvändare var också splittrade. De som stödde beskrev Microsofts nya semesterpolicy som “fantastiska nyheter” och en “massiv uppgradering till förmåner”, medan andra var skeptiska.

DTO, eller obegränsad semestertid i företag är inte nytt. År 2003, Netflix introducerade obegränsad kraftuttag som ett sätt att “ge högpresterande personer lite mer kontroll över sina liv” och visa “förtroende”. VD, Reed Hastings, sa “Ledighet ger mental bandbredd som gör att du kan tänka kreativt och se ditt arbete i ett annat ljus. Om du arbetar hela tiden har du inte perspektivet att se ditt problem med free ögon.’

”Jag har aldrig uppmärksammat hur många timmar människor arbetar. Så varför skulle jag bry mig om en anställd arbetar 50 veckor om året eller 48 veckor om året?” – Reed Hastings, Netflix VD.

Projektledningspionjärer, Asanaär också känd för att främja obegränsad PTO, liksom teknikföretaget Roku, som hävdade att det var en stark del av deras företagskultur – en som “driver personalen att vara oberoende [and] produktiv på jobbet, [while] upprätthålla en bra balans mellan arbete och hem.

De anställdas åsikter verkar dock skilja sig åt. På Twitter beskrev användare DTO som restriktivt och ett sätt för företag att bevilja mindre semester – med vissa hävdar att de skulle undvika det helt och hållet.

Andra hade mer positiva erfarenheter och trodde att DTO i slutändan var en “bra sak” men mycket beroende av företaget eller organisationen du arbetar för.

Är Unlimited PTO rätt för ditt företag?

Huruvida obegränsad kraftuttag är rätt för ditt företag beror på verksamhetens storlek, kulturen och ditt företags behov. För att DTO ska fungera måste anställda se till att deras arbete fortfarande levereras i tid och att det finns täckning för deras arbetsbelastning – vilket kan begränsa de anställdas flexibilitet.

Jobbstyrelsen Reed rapporterade en 20% vandring i antalet nya öppningar som annonserar obegränsad semester som en del av förmånspaketet 2020, och på en konkurrensutsatt arbetsmarknad där företag kämpar för att behålla sin topptalang och anställda kräver mer flexibilitet, kan obegränsade semester vara ett bra incitament.

DTO är dock inte för alla. Buffer, som införde obegränsad semester 2019, fann att deras anställda tog mindre semester, så istället ändrade sin policy för att införa en minsta semestertid på tre veckor per år. Och Kickstarter ändrade sin policy till ett visst antal dagar, av samma anledning. Ändå, om efterfrågan på distansarbete under förra året har lärt oss allt, det är att anställda vill ha mer flexibilitet. Att bygga förtroende och prioritera dina anställdas behov kan vara sättet att göra det.