Microsoft följer fotspåren till Epic Games och tillåter tvärplattform med Xbox Live

0 Shares

Som hans Super Bowl-annons sa, “När alla spelar, vinner alla.” Det verkar som om de i Redmond vill fortsätta sprida detta meddelande och för detta förbereder de lanseringen av en XDK för utvecklare som tillåter dem att använda Xbox Live på andra plattformar som Nintendo Switch, PC, iOS och Android.

Multiplatform-spel med Xbox Live, en annan fantastisk satsning från Microsoft

Xbox Live SDK

I Windows Central har de upptäckt att programmeringen av GDC som kommer att hållas nästa mars döljs några sessioner som presenteras av Microsoft där de kommer att prata om tillväxten av sin användargrupp på Xbox Live och hur man lockar andra användare från andra plattformar som Switch, iOS, Android och PC. Anteckningen går så mycket i detalj att den namnger den nya multiplatformen XDK som företaget kommer att erbjuda utvecklare med idén att tillåta anslutning mellan spelare på olika plattformar.

På jakt efter att förbättra spelgemenskapen

Microsofts idé är ingen annan än att göra livet enklare för både spelare och utvecklare, eftersom de med dessa verktyg kommer att kunna lägga åt sidan att ta hand om de sociala funktionerna som uteslutande beror på Xbox Live, för att fokusera på det som verkligen betyder något, vilket är inte. är något annat än spela roliga spel.

Detaljerna i konferensen talar om att tack vare denna plattform kommer det att vara möjligt att samla ett större antal spelare, som kommer att kunna pausa och fortsätta spelen från en enhet till en annan, och skapa ett multiplayer-nätverk på global nivå som tillåter inför användare oavsett plattform. Detta steg skulle göra det möjligt för Microsoft att öka sin Xbox Live-spelarlista från 400 miljoner enheter (med 68 miljoner aktiva spelare) till mer än 2 miljarder enheter.

Inget tecken på Sony

Det märkliga med situationen är att detaljerna i presentationen inte nämner Sony och dess PlayStation 4 när som helst, en plattform som har varit ganska orelaterad till alla frågor relaterade till multiplatformspel, ett beslut som, som vi har sagt på tidigare tillfällen skulle det minska sitt framträdande inom en bransch där det klart vinner med sin totala summa sålda konsoler. Sony meddelade nyligen att Rocket League nu stöder plattformsspel och därmed går med i Fortnite. Med tanke på bristen på intresse tvivlar vi starkt på att det kommer att kunna skaka hand med Microsoft i detta avseende. Åtminstone för tillfället.

0 Shares