Microsoft Defender ATP: Skydda skrivare och flashenheter

Idag har distansarbete blivit vanligt i affärsvärlden. Av denna anledning är det normalt att fler och fler anställda går till jobbet på distans istället för personligen. Som ett resultat är skrivare och flyttbara lagringsenheter nu mer än någonsin målinriktade av hackare för att få data från företag och deras dagliga affärsverksamhet.

Vad är nytt i Microsoft Defender ATP

För att vi ska kunna innehålla och ta itu med denna ökade säkerhetsexponering av dessa element har Microsoft tagit på sig att lägga till nya funktioner till sin Microsoft Defender ATP antivirus, företagsversionen av dess Windows Defender antivirus. Bland dem hittar vi ett nytt skydd för skrivare och externa lagringsenheter.

Microsoft Defender ATP

Denna nya funktion kommer att tillåta åtkomstbegränsningar till flyttbara lagringsenheter och blockering av utskriftsjobb via icke-företags- eller icke-godkända skrivare. Och även om dessa enheter kommer att hjälpa oss att öka vår produktivitet, utgör de också ett hot mot affärsdata och fungerar som en potentiell ingångspunkt för skadlig programvara och virus.

Löstagbart enhetsskydd nu tillgängligt

Enligt Microsoft tillhandahåller det nya åtkomstkontrollfunktioner för flyttbara lagringssystem i Windows och som finns nu tillgängliga . Detta kompletterar befintligt enhetskontrollskydd i scenarier som enhetsinstallation, Endpoint DLP flyttbar lagring och BitLocker flyttbar lagring.

Denna nya flyttbara lagringsskyddsfunktion kommer att hjälpa oss att granska, tillåta och förhindra läs-, skriv- eller exekveringsåtkomst till den flyttbara lagringsenheten, beroende på olika egenskaper hos enheten. Till exempel data som beskrivande namn, serienummer, leverantörs-ID, bland annat.

När det gäller Windows skrivarskydd, offentlig förhandsvisning för Microsoft Defender ATP är nu tillgängligt. Den här nya funktionen gör det möjligt för oss att förhindra användare från att skriva ut via en nätverksskrivare som inte tillhör företaget eller en icke godkänd UBS-skrivare. Detta kommer att lägga till ett nytt lager av säkerhet och dataskydd för att utföra arbete hemifrån eller andra scenarier för fjärrarbete.

Stöd för jailbroken iOS-enheter

Redan förra månaden började Microsoft införliva stöd för att upptäcka jailbroken iOS-enheter i Microsoft Defender ATP. På samma sätt inkluderade det också mobilapplikationshanteringsstöd för Android- och iOS-enheter som inte är registrerade i Intune. Och när en användare jailbreakar sin iOS-enhet får de full skrivåtkomst och höga körrättigheter. Med detta tar du bort alla restriktioner från Apple för installation av applikationer.

Utan begränsningar kan du senare installera applikationer som kan vara särskilt farliga, samt kringgå viktiga säkerhetsuppdateringar, eftersom du också utsätts för eventuella attacker.

Relaterade Artiklar

Back to top button