Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Microsoft att erbjuda Free Säkerhetsverktyg för att motverka misstag

Microsoft Purview Audit gör det möjligt för kunder att centralt visualisera molnloggdata som genereras över deras företag, vilket hjälper dem att effektivt svara på säkerhetshändelser, kriminaltekniska utredningar, interna utredningar och efterlevnadsförpliktelser.

Cloud Security loggar ett steg i rätt riktning, säger CISA

Det har funnits ett växande tryck från cybersäkerhetsspecialister och lagstiftare för att teknikföretag ska sluta ta betalt för säkerhetsverktyg, för att göra det möjligt för fler organisationer att skydda sig själva.

Alla kunder kommer att få tillgång till Microsoft Purview under de kommande månaderna för att “öka den säkra baslinjen” för sina molnplattformar.

Teknikföretaget har haft ett nära samarbete med USA:s regeringsdepartement, Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA).

“Efter att ha arbetat tillsammans i över ett år är jag extremt nöjd med Microsofts beslut att göra nödvändiga loggtyper tillgängliga för den bredare cybersäkerhetsgemenskapen utan extra kostnad. Även om vi inser att detta kommer att ta tid att implementera, är detta verkligen ett steg i rätt riktning mot antagandet av Secure by Design-principer av fler företag.” – Jen Easterly, chef för CISA

Eric Goldstein, Executive Assistant Director för Cybersecurity på CISA släppte en separat blogg om ärendet i går där han applåderade Microsoft för att ha tagit bort kostnaderna för dessa verktyg. I blogginlägget hänvisar Goldstein till det senaste Microsoft Exchange Online-intrånget av kinesiska hackare och förklarar hur loggningsdata hjälpte till att mildra potentiella ytterligare skador i den situationen.