Micron introducerar den första 1AM-noden DRAM-processteknik

0 Shares

Micron, en av de största tillverkarna av DRAM och NAND i världen, har börjat leverera sina senaste 1AM-noder DRAM-produkter, som har förbättringar i bitdensitet, kraft och prestanda. Företaget kommer att integrera sin 1a-nod i hela sin DRAM-portfölj under det kommande året.

Enligt Micron erbjuder 1α DRAM-noden 15% förbättring av energibesparingar jämfört med deras tidigare generation 1z mobila DRAM. Denna effektivitetsförbättring kan vara fördelaktig för 5G-kompatibla smartphones, som har effektbehov.

Tekniken förbättras också med 40% jämfört med 1z DRAM när det gäller minnestäthet. Det kommer att stödja densiteter från 8Gb till 16Gb, vilket gör att den kan vara flexibel för Microns nuvarande DDR4-erbjudanden och för framtida LPDDR5-erbjudanden.

Micron har börjat volymproduktion för deras 1α DRAM, för sina datakunder och Crucial Consumer PC DRAM-produkter. Deras mobila kunder har också börjat ta emot LPDDR4-prover med den nya tekniken. Micron förväntar sig att tekniken kommer till kommersiella produkter under 2021.

Scott DeBoer, vice vd för teknik och produkter på Micron, kommenterade meddelandet:

Denna prestation på 1a-nod bekräftar Microns excellens inom DRAM och är ett direkt resultat av Microns obevekliga engagemang för banbrytande design och teknik. Med en 40% förbättring av minnetätheten jämfört med vår tidigare 1z DRAM-nod kommer denna utveckling att skapa en solid grund för framtida produkt- och minnesinnovation.

0 Shares