Metro Exodus Enhanced Edition: Första PC-spelet med DualSense-stöd

0 Shares

Det första PC-spelet med DualSense-stöd

DualSense PS5

Att kunna använda kontrollerna för konsoler som PlayStation eller Xbox på PC och även på iOS och Android mobila enheter har varit möjligt under ganska lång tid. Och det är verkligen bra, även om inte alltid alla funktioner i dessa kontroller har använts på samma sätt som i deras respektive system. Något som å andra sidan också var förståeligt.

Men nu håller allt detta på att förändras och det är bara nödvändigt att det finns en uppdatering tillgänglig för att kunna stödja nya funktioner som den som till exempel introducerar den senaste Sony DualSense-kontrollen för din PlayStation 5: adaptiva triggers.

Det är vad den här gången den förbättrade upplagan av Metro Exodus har uppnått , ett videospel som blir den först på PC för att dra nytta av denna DualSense-funktion . Och det gör möjligen att många användare inte längre ser Xbox-kontrollern som det bästa alternativet att spela.

Metro Exodus och DualSense Adaptive Triggers

I den senaste Metro Exodus Enhanced Edition-uppdateringen har stöd lagts till för den nya PS5 DualSense-kontrollern. I ändringsloggen finns inte mycket information, men några användare som redan har kunnat använda kontrollen med spelet har sett hur det nu gjordes var att lägga till stöd för haptisk vibration och adaptiva triggers.

Vad betyder detta när man spelar spel? Nåväl, kommandot eller avtryckarna ger snarare motstånd när du skjuter. Det betyder att om du trycker lätt på själva avtryckaren kommer den inte att utföra någon typ av åtgärd, den kommer inte att avfyras. Så tills den är pressad till slutet kommer den inte att öppna eld.

Dessutom kompletteras det adaptiva avtryckarstödet av haptiska vibrationer som simulerar vapnets rekyl vid skjutning. Så känslan blir mycket mer verklig och det kommer att förbättra själva fördjupningen.

Hur man kvalificerar sig för dessa Metro Exodus-uppgraderingar

För att starta behöver du en PS5-kontroller. För det andra måste du också ha spelet och ha uppdaterat det till sin senaste version beroende på vilken plattform du köpte det på. Eftersom versionsnumret kommer att vara olika beroende på om det erhölls via Epic Games Store, Steam, Microsoft Store eller GOG.

För övrigt är det så enkelt att ansluta PS5-kontrollern till en PC som att placera handkontrollen i parningsläge, gå till Windows Bluetooth-inställningar och sedan välja kontrollenheten för att göra anslutningen mellan DualSense och datorn.

Därifrån, för att njuta av spelet och hoppas att många andra utvecklare uppmuntras att lansera en extra patch som stöder denna gamepad. Även om det säkert alltid kommer att finnas de som föredrar Xbox One för fördelningen av dess knappar, spakar och kontrollöverskåp samt ergonomi i allmänhet.

0 Shares