Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Metoder för att fixa det omedelbart

Slås inte din Vizio TV på? Du är inte den enda personen som står inför detta problem. Många Vizio TV-användare står inför samma problem. Om din Vizio Smart TV inte slås på betyder det inte att du måste byta ut din TV. Det finns några enkla korrigeringar för att slå på Vizio TV. Om lösningarna i den här artikeln inte kunde fixa din TV kan du söka hjälp från en tekniker.

Vad är Vizio TV?

VIZIO är ett amerikanskt varumärke som grundades 2002. Vizio TV är VIZIOs primära produkt. Förutom TV producerar varumärket även soundbars. Televisionen av detta märke är alltid uppdaterad för att möta efterfrågan på tekniken. Till en början började man med LCD-TV och fokuserade sedan på LED-TV. 2016 startade de sina Smart TV-varianter, som gjorde det möjligt för användare att streama appar som Netflix och Prime Video direkt på TV:n. Nu har de lagt till funktioner som röstassistent för att förbättra funktionaliteten.

Hur fixar man en Vizio-TV som inte slår på?

Mjuk återställ din Vizio TV

 • Helt enkelt dra ur din TV från strömkällan och vänta sedan på ett eller två minuter.
 • Efter detta kan du ansluta din TV och slå på den som vanligt.

Det är en enkel mjuk återställningsprocedur, och det borde hjälpa till att slå på din TV. Om detta inte kan hjälpa dig, prova nästa korrigeringar.

Fjärrkontrollproblem

 1. Kontrollera batteriet på din TV-fjärrkontroll och byt ut dem mot ett nytt. Om detta inte är lösningen, försök sedan metoden nedan.
 2. Ta ur batterierna från din fjärrkontroll och tryck och håll sedan på strömknappen i 15 sekunder. Efter 15 sekunder sätter du i batterierna igen och sätter sedan på TV:n.

Byt eluttag

Ett annat enkelt förslag är att byta eluttag. Det finns dock chanser för problemet med ditt eluttag som stör din TV:s stabila prestanda.

Problem med nätsladd

En lös eller skadad nätsladd kan vara boven i de flesta fall. Kontrollera om nätsladden är i gott skick. Se också till att den är ansluten på ett kompakt sätt. Det är viktigt att kontrollera båda ändarna av sladden. Det innebär att kontrollera båda ändarna där du ansluter den till TV:n och till strömkällan.

Kontrollera Vizio TV:ns strömkort

Du hittar detta genom att kontrollera standby-lampan på din TV. Om lampan lyser är det inget fel på din TV. Men om standby-lampan inte blinkar indikerar det problemet med strömkortet på din TV. Det kommer att vara orsaken till att din TV inte fungerar. Försök att byta ut brädan och lösa problemet.

Gör en Power Cycle

 1. Koppla bort din Vizio TV från strömkällan.
 2. Tryck och håll ned KRAFT knappen på baksidan av din TV i cirka 10 sekunder.
 3. Det kommer att tappa reservenergin på din TV.
 4. Anslut nu din TV till strömkällan och slå på den.
 5. Det kommer helt enkelt att utföra en strömcykel. Så om reservenergi är problemet med din TV, kan den här metoden lösa det.

  Fabriksåterställning

  1. Kraft din TV och tryck på Meny knappen på fjärrkontrollen.
  2. Välj Systemet och välj sedan Återställ & Admin.
  3. Slutligen, välj Återställ TV:n till fabriksinställningarna.
  4. Om den ber om en kod, skriv in 0000.
  5. Återställ utan fjärrkontroll:

   • Tryck och håll ned Sänk volymen och Källa knappen på din TV tillsammans.
   • Du kommer att få ett meddelande på TV:n om att trycka och hålla ned Inmatning knappen i 10 sekunder.
   • Din TV stängs av och fabriksåterställningsprocessen börjar.

   FAQ

   Är fabriksåterställning säker på Vizio TV?

   Ja. Fabriksåterställning är säker, men den raderar data och inställningar som du har behållit på TV:n.

   Varför slås inte Vizio TV på?

   Orsakerna kan vara en skadad nätsladd, defekt strömkort, defekt fjärrkontroll eller fel i SmartCast OS. Det kan också innehålla filsystemfel, misslyckad uppdatering eller en korrupt OS-avbildning.

   Vad händer om din Vizio TV inte slås på ofta?

   Om ovanstående lösningar hjälpte dig att slå på TV:n är det inget större problem med din TV. Men när du möter samma problem upprepade gånger, är det lämpligt att utföra en fabriksåterställning.