Metager, en privat sökmotor med en integrerad proxy

0 Shares

Metager, en integritetsbaserad sökmotor

NĂ€r vi gör en sök pĂ„ Internet , det finns mĂ„nga motorer som vi kan anvĂ€nda. Den mest kĂ€nda Ă€r utan tvekan Google, men det finns mĂ„nga fler. Vissa Ă€r Ă€nnu mer fokuserade pĂ„ anvĂ€ndarnas integritet, för att förhindra att information lĂ€cker ut. NĂ€r vi gör en sökning kan vi avslöja data som vĂ„r plats, söktermerna …

Metager

Detta Àr vad Metager undviker. Det Àr en sökmotor som i första hand fokuserar pÄ integritet. Den Àr tillgÀnglig under GNU-licensen. De lovar att inte dela anvÀndarens IP-adress , eller sökhistoriken i sjÀlva tjÀnsten, och indikerar Àven att de blockerar alla spÄrningscookies.

NÀr det visar oss ett sökresultat tillhandahÄlls det som en direktlÀnk till den webbplatsen och inte en genomsökt omdirigering, som andra sökmotorer som till exempel Google anvÀnder. PÄ detta sÀtt förblir anvÀndarens data anonym.

NÄgot som dock sticker ut med Metager Àr att den har en integrerad proxy . PÄ sÄ sÀtt skyddar den vÄr IP pÄ ett korrekt sÀtt och all information vi skickar passerar sÀkert genom denna mellanhand. De kunde inte veta vad vÄr riktiga adress Àr eller vÄr fysiska plats. Inte heller vilken internetoperatör vi anvÀnder till exempel. NÄgot som kan hjÀlpa oss att bevara personlig information och dÀrmed undvika problem som kan pÄverka oss i vÄr vardag.

Hur man anvÀnder Metager

Att anvÀnda den privata sökmotorn Metager Àr mycket enkelt. Det första vi mÄste göra Àr att gÄ in pÄ deras hemsida. DÀr hittar vi ett sökfÀlt som liknar det vi ser i nÄgon annan sökmotor. Vi kan sÀtta de termer som vi vill söka och ge oss resultaten.

Buscador Metager

Senare, nÀr resultaten visas, kommer vi att se alla lÀnkar som Àr relaterade till vÄr sökning. Vi ser skillnader med andra sökmotorer som Google i hur det visar oss informationen. Till exempel visar de oss inte bilder mellan resultat, nyheter och andra tillÀgg som vi kan se i Google. I denna mening Àr det enklare och mer direkt.

För övrigt Àr det ytterligare en sökmotor, dÀr vi pÄ ett enkelt och snabbt sÀtt kommer att kunna hitta den information som intresserar oss. SjÀlvklart har vi ocksÄ olika alternativ högst upp för att söka efter bilder eller skapa filter. Vi kan skrÀddarsy sökningar.

Sección de bilder pÄ Metager

Bland alternativen som visas kan vi se en intressant, som Àr att skapa en svart lista . DÀr kan vi ta med vissa webbdomÀner som vi inte Àr intresserade av och som vi inte vill ska synas i resultatet. För detta mÄste vi gÄ in i InstÀllning och lÀgga till adresser till den svarta listan.

Vi kan ocksÄ konfigurera andra parametrar som storleken pÄ bilder, om vi vill att den bara ska visa oss de som inte har en licens, sprÄket etc. Det ger oss en rad möjligheter att hantera och Àndra sökalternativen.

Varför vi mÄste skydda vÄr data nÀr vi surfar

Kort sagt, Metager Àr ytterligare ett alternativ som vi kan anvÀnda till skydda vÄra uppgifter och inte Àventyra integriteten nÀr du surfar. Sökmotorn Àr en tjÀnst som vi anvÀnder i vÄrt dagliga liv vid mÄnga tillfÀllen och den kan vara anvÀndbar för dem som alltid vill skydda informationen.

Personlig information Àr vÀrd mycket pÄ nÀtet

Varför ska vi nu hÄlla vÄr data sÀker? Det bör nÀmnas att personlig information har stort vÀrde pÄ Internet. MÄnga marknadsföringsföretag och organisationer letar stÀndigt efter ett sÀtt att samla in denna data. Sökmotorer, sidorna vi besöker eller till och med programmen vi anvÀnder kan samla in alla typer av personuppgifter som de kan anvÀnda för vinst.

De kan inkludera oss i skrÀppostkampanjer

Ett av mÄlen Àr att inkludera spam kampanjer eller skicka anvÀndarorienterad reklam. Men de kan Àven sÀlja dem till tredje part i vinstsyfte. Det Àr dÀrför en inkomstkÀlla som de kan fÄ pÄ bekostnad av personuppgifter.

Om vi ​​söker pĂ„ sajter som samlar in vĂ„r data kan de skapa profiler av oss och dĂ€rmed inkludera oss i annonskampanjer. De kan sĂ€lja den informationen till tredje part för att skicka e-postmeddelanden eller SMS som verkligen kan bli framgĂ„ngsrika. Om vi ​​till exempel stĂ€ndigt gör sökningar relaterade till populĂ€ra lopp, friidrott och hur vi kan förbĂ€ttra oss fysiskt, kan de skicka oss reklam för sportklĂ€der, sneakers, gym …

Utför datorattacker

Men vi kan till och med ha betydande sÀkerhetsproblem . I slutÀndan, ju mer information frÄn oss de kan samla in, desto fler alternativ kommer de att ha för att utföra attacker. De kan till exempel skicka nÀtfiske-e-post till oss. Om de kÀnner till vÄr data skulle de ha större sannolikhet att lyckas. De kunde utföra mer personliga attacker och inte bara fokusera pÄ allmÀnna meddelanden.

De kan till och med skicka oss skadlig programvara till e-post. De kan fÄ tillgÄng till vÄr utrustning och anvÀnda den som en bakdörr för att komma Ät andra system som Àr anslutna till det nÀtverket. Vi mÄste alltid förhindra att detta hÀnder och det finns inget bÀttre sÀtt Àn att bevara integriteten och anvÀnda program eller tjÀnster som den hÀr som vi nÀmnde.

Kort sagt Àr Metager en intressant sökmotor som kan vara ett alternativ till Google för att förhindra att data filtreras. Ytterligare ett verktyg som vi kan anvÀnda i vÄr vardag. Huvudsyftet Àr att upprÀtthÄlla integriteten hela tiden, nÄgot sÄ viktigt idag. PÄ sÄ sÀtt kommer vi att förhindra att tredje part anvÀnder vÄr data och hamnar i fel hÀnder, som vi har nÀmnt i den hÀr artikeln.

0 Shares