Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Meta Quest 3 kommer i höst, Quest 2 får en prissänkning

Efter rykten har Meta introducerat Meta Quest 3, företagets nästa generations headset för virtuell och blandad verklighet. Företaget avslöjade inte de fullständiga specifikationerna, men sa att det är det mest kraftfulla headsetet.

Quest 3 har den högsta upplösningen och pannkaksoptiken. Den drivs av nästa generations Snapdragon-kretsuppsättning utvecklad i samarbete med Qualcomm som lovar dubbelt så mycket grafisk prestanda som föregående generations Snapdragon GPU i Quest 2.

Meta Reality-tekniken låter dig sömlöst blanda din fysiska värld med den virtuella och låter dig navigera i det utrymmet på naturliga, intuitiva sätt som var nästan omöjliga tidigare, sa företaget.

Quest 3 har en 40 % smalare optisk profil jämfört med Quest 2 och Touch Plus-kontrollerna har designats om med en mer strömlinjeformad och ergonomisk formfaktor.

Med framsteg inom spårningsteknologi har yttre spårringar tappats, så att kontrollerna känns som en mer naturlig förlängning av dina händer och tar mindre plats, sa Meta. TruTouch-haptikerna som först debuterade i Touch Pro har introducerats.

Det finns också en valfri helt självspårad Meta Quest Touch Pro-kontroller för en premiumupplevelse. Med Direct Touch stöds handspårning direkt, så att du bara kan använda händerna för att interagera med virtuella objekt.

Quest 3 är kompatibel med Quest 2-katalogen med över 500 VR-spel, appar och upplevelser, fler VR- och MR-titlar kommer att finnas tillgängliga vid lanseringen.

Prissättning och tillgänglighet

Meta Quest 3 har ett pris på 499,99 USD (ca 41 160 Rs.) och kommer att bli tillgängliga från hösten. Meta kommer att avslöja mer information på Meta Connect den 27 september.

Prissänkning på Meta Quest 2

Meta Quest 2 som introducerades för 299,99 USD (cirka 24 700 Rs.) för 128 GB går tillbaka till det ursprungliga priset, efter en prishöjning på 100 USD. 256GB-versionen kommer att kosta $349,99 (cirka 28 815 Rs.). Quest 2 kommer att finnas tillgänglig till det nya priset från den 4 juni.