Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Meta introducerar nya verktyg för föräldraövervakning för Facebook och Instagram

Meta har introducerat nya verktyg för föräldraövervakning på Messenger, som syftar till att stödja föräldrar och vårdnadshavare i att övervaka deras tonåringars aktiviteter. Dessa verktyg, tillgängliga via Meta Family Center, erbjuder insikter och resurser från experter utan att äventyra tonåringars integritet.

Med dessa verktyg kan föräldrar övervaka sin tonårings Messenger-användning, inklusive hur lång tid de spenderar på meddelanden och tillgång till information om tonåringens meddelandeinställningar. Det är dock inte möjligt att läsa de faktiska meddelandena.

Den första uppsättningen verktyg för föräldraövervakning på Messenger låter föräldrar och vårdnadshavare:

  1. Spåra tiden deras tonåring tillbringar på Messenger.
  2. Få uppdateringar om deras tonåringars Messenger-kontakter, sekretessinställningar och säkerhetsåtgärder.
  3. Få meddelanden om deras tonåring rapporterar någon (förutsatt att tonåringen väljer att avslöja den informationen).
  4. Övervaka vem som kan skicka meddelanden till sin tonåring, till exempel bara vänner, vänners vänner eller ingen, och bli meddelad om eventuella ändringar av den här inställningen.
  5. Övervaka vem som kan se sina tonåringars Messenger-berättelser och få meddelanden om dessa inställningar ändras.

Meta planerar att utöka föräldraövervakningen på Messenger genom att lägga till fler funktioner under det kommande året. Dessa förbättringar kommer att göra det möjligt för föräldrar att hjälpa sina tonåringar att hantera sin tid och interaktioner samtidigt som de upprätthåller en balans mellan integritet och säkerhet. Det är viktigt att notera att dessa verktyg fungerar med både okrypterade och end-to-end krypterade chattar.

Vidare framhåller Meta att dessa uppdateringar är en del av deras pågående arbete med att etablera Familjecentralen som ett centraliserat nav för föräldrar och vårdnadshavare. Genom den här plattformen kan de få tillgång till resurser och verktyg för att hantera sina tonåringars upplevelser över metateknologier och främja öppna dialoger om onlineliv.

Metas tester av nya meddelandefunktioner på Instagram

Meta testar nya sekretessfunktioner i Instagram DM för att skydda användare, särskilt tonåringar. De visar redan säkerhetsmeddelanden för vuxna som uppvisar misstänkt beteende när de skickar meddelanden till tonåringar. Personer över 19 kan inte privata meddelanden till icke-följande tonåringar.

I de senaste testerna måste användarna skicka en inbjudan och vänta på godkännande innan de skickar meddelanden till någon som inte följer dem. Endast en inbjudan kan skickas åt gången. Dessutom kommer meddelandeförfrågningar att begränsas till enbart text tills mottagaren accepterar chattinbjudan. Dessa ändringar förhindrar mottagandet av oönskade foton, videor eller media från icke-följare.

Strategier för Teen Time Management på Facebook och Instagram

I ett försök att främja sund användning av deras appar bland tonåringar har Meta implementerat olika funktioner som syftar till att hjälpa tonåringar att hantera sin tid på Facebook och Instagram.

En sådan funktion är “Take a Break” på Instagram, designad för att få tonåringar att må bra av tiden de spenderar på appen. Dessutom kommer tonåringar nu att få ett meddelande på Facebook efter att ha spenderat 20 minuter på plattformen, vilket uppmuntrar dem att ta pauser och fastställa dagliga tidsgränser.

Meta utforskar också en ny knuff på Instagram speciellt för tonåringar. Denna knuff antyder att de stänger appen om de rullar överdrivet genom rullar, särskilt under nattetid.

Global utrullning av tyst läge på Instagram

Dessutom påminner Meta användare om den befintliga “Quiet Mode”-funktionen på Instagram, som introducerades tidigare i år, vilket gör det möjligt för användare att fokusera och etablera gränser med sina vänner och följare.

Aktivering av tyst läge inaktiverar aviseringar, indikerar användarens aktivitetsstatus som “i tyst läge” och skickar automatiskt ett autosvar till DM. Den här funktionen kommer att vara tillgänglig globalt för alla Instagram-användare under de kommande veckorna.

Nya funktioner för föräldraövervakning på Instagram

Meta har introducerat nya verktyg för Parental Supervision på Instagram för att ge föräldrar mer insyn i sina tonåringars upplevelser. Uppdateringarna inkluderar:

  • Tonåringar får ett meddelande som uppmuntrar dem att lägga till sina föräldrar som handledare efter att ha blockerat någon, vilket betonar värdet av föräldrars vägledning.
  • Föräldrar kan nu se antalet gemensamma vänner mellan sin tonåring och andra konton, vilket underlättar diskussioner om dessa kopplingar.
  • Anpassningsalternativ låter föräldrar välja de specifika meddelanden de får och deras frekvens.

Tillkännager uppdateringarna, Meta Postad:

Vårt mål med dagens uppdateringar är att ge tonåringar möjlighet att ta hand om sina onlineupplevelser samtidigt som föräldrarna får de verktyg de behöver för att stödja dem. Vi fortsätter att arbeta med föräldrar och experter för att utveckla ännu fler funktioner som gynnar tonåringar och deras familjer.