Mercedes retar EQE elektrisk sedan inför MĂŒnchen motorshow

0 Shares

Mercedes gör sig redo för en spĂ€nnande resa till IAA Mobility -konferensen 2021 i MĂŒnchen.

Evenemanget kommer att Àga rum mellan 7-12 september och kommer att innehÄlla nya produkter och tjÀnster frÄn alla hörn av mobilitetsvÀrlden. Den tyska biltillverkaren sÀger att den kommer att slÀppa totalt Ätta nya fordon över sina mÀrken pÄ mÀssan-inklusive en helelektrisk E-klass (EQE-sedan) och den första AMG EV nÄgonsin.

Mercedes-Benz, Mercedes-EQ, Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach och smart kommer alla att visa upp ny metall, inklusive fem helelektriska modeller och en prestandahybrid. För att skapa spĂ€nning inför evenemanget slĂ€ppte företaget ett par teaserbilder för sin kommande EQE elektriska sedan – och det ser lika futuristiskt ut som dess större syskon, EQS.

Bilderna Àr förvÄnansvÀrt detaljerade för en retning. Det yttre skottet visar oss en bil med köttiga skÀrmar och en svepande, kupéliknande taklinje. Mest framtrÀdande pÄ fotot Àr EQE: s bakre Ànde, som domineras av en LED-ljusremsa frÄn sida till sida.

Bilens muskulösa utseende överensstĂ€mmer med biltillverkarens bekrĂ€ftelse att fordonet kommer att ha dynamisk prestanda. Enligt företaget kommer EQE att “visa upp hur sportig och bekvĂ€m en elektrisk affĂ€rssedan kan vara.”

Bilens hytt domineras av en massiv mittskĂ€rm och digital förardisplay, av det slag som vi redan har sett i EQS -sedanen, som har en ”hyperscreen” som spĂ€nner över nĂ€stan hela strecket. EQS bĂ€r ocksĂ„ en tredje skĂ€rm till höger om mittinfotainmentsdisplayen, som ocksĂ„ verkar vara pĂ„ plats i EQE, Ă€ven om det Ă€r ett omrĂ„de pĂ„ bilden som saknar detaljer.

Fyra andra elfordon kommer att ansluta sig till EQE i MĂŒnchen. Mercedes nĂ€mner EQB i sitt tillkĂ€nnagivande, som Ă€r en sjusitsig SUV, medan en Mercedes-AMG EQS-det Ă€r mĂ€rkets prestationslinje-och ett Mercedes-Maybach SUV-koncept kommer att rĂ€knas bland de andra modellerna som kommer att debutera.


Analys: En helt elektrisk framtid för Mercedes?

Mercedes gÄr snabbt i sin övergÄng till en helelektrisk framtid.

Biltillverkarens fÀrdplan innehÄller planer pÄ att lansera tre nya elektriska fordonsarkitekturer Är 2025, tillsammans med ett Ätagande att lansera elektriska arkitekturer uteslutande frÄn och med den tiden.

I slutet av decenniet, dÄ, förvÀntar sig Mercedes att gÄ helelektriskt dÀr marknadsförhÄllandena tillÄter, och konstaterar att det har planer pÄ att bygga Ätta Gigafactories för att stödja sina batteribehov.

Det Ätagandet skulle överensstÀmma med andra biltillverkare som gör liknande löften om helelektriska framtider. Volkswagen har redan sagt att det nu förvÀntar sig att 70% av sin försÀljning i Europa kommer att vara helelektriska fordon Är 2030, medan den svenska tillverkaren Volvo avser att se elbilar stÄ för 50% av sin globala försÀljning Är 2025, medan resten kommer frÄn hybridmodeller.

Om ett decennium Àr det alltsÄ möjligt att elbilar kan överstiga traditionella förbrÀnningsmotorfordon-Ätminstone pÄ europeiska vÀgar.

0 Shares