Mercedes retar EQE elektrisk sedan inför München motorshow

0 Shares

Mercedes gör sig redo för en spännande resa till IAA Mobility -konferensen 2021 i München.

Evenemanget kommer att äga rum mellan 7-12 september och kommer att innehålla nya produkter och tjänster från alla hörn av mobilitetsvärlden. Den tyska biltillverkaren säger att den kommer att släppa totalt åtta nya fordon över sina märken på mässan-inklusive en helelektrisk E-klass (EQE-sedan) och den första AMG EV någonsin.

Mercedes-Benz, Mercedes-EQ, Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach och smart kommer alla att visa upp ny metall, inklusive fem helelektriska modeller och en prestandahybrid. För att skapa spänning inför evenemanget släppte företaget ett par teaserbilder för sin kommande EQE elektriska sedan – och det ser lika futuristiskt ut som dess större syskon, EQS.

Bilderna är förvånansvärt detaljerade för en retning. Det yttre skottet visar oss en bil med köttiga skärmar och en svepande, kupéliknande taklinje. Mest framträdande på fotot är EQE: s bakre ände, som domineras av en LED-ljusremsa från sida till sida.

Bilens muskulösa utseende överensstämmer med biltillverkarens bekräftelse att fordonet kommer att ha dynamisk prestanda. Enligt företaget kommer EQE att “visa upp hur sportig och bekväm en elektrisk affärssedan kan vara.”

Bilens hytt domineras av en massiv mittskärm och digital förardisplay, av det slag som vi redan har sett i EQS -sedanen, som har en ”hyperscreen” som spänner över nästan hela strecket. EQS bär också en tredje skärm till höger om mittinfotainmentsdisplayen, som också verkar vara på plats i EQE, även om det är ett område på bilden som saknar detaljer.

Fyra andra elfordon kommer att ansluta sig till EQE i München. Mercedes nämner EQB i sitt tillkännagivande, som är en sjusitsig SUV, medan en Mercedes-AMG EQS-det är märkets prestationslinje-och ett Mercedes-Maybach SUV-koncept kommer att räknas bland de andra modellerna som kommer att debutera.


Analys: En helt elektrisk framtid för Mercedes?

Mercedes går snabbt i sin övergång till en helelektrisk framtid.

Biltillverkarens färdplan innehåller planer på att lansera tre nya elektriska fordonsarkitekturer år 2025, tillsammans med ett åtagande att lansera elektriska arkitekturer uteslutande från och med den tiden.

I slutet av decenniet, då, förväntar sig Mercedes att gå helelektriskt där marknadsförhållandena tillåter, och konstaterar att det har planer på att bygga åtta Gigafactories för att stödja sina batteribehov.

Det åtagandet skulle överensstämma med andra biltillverkare som gör liknande löften om helelektriska framtider. Volkswagen har redan sagt att det nu förväntar sig att 70% av sin försäljning i Europa kommer att vara helelektriska fordon år 2030, medan den svenska tillverkaren Volvo avser att se elbilar stå för 50% av sin globala försäljning år 2025, medan resten kommer från hybridmodeller.

Om ett decennium är det alltså möjligt att elbilar kan överstiga traditionella förbränningsmotorfordon-åtminstone på europeiska vägar.

0 Shares