Mercedes, Honda … Sony? Car Tech på CES 2020

Mercedes, Honda … Sony? Car Tech på CES 2020

Consumer Electronics Show i Las Vegas är normalt associerad med, du vet, konsumentelektronik. Men i år verkar biltillverkare från hela världen vara fast beslutna att träna på världens största techfest.

Vi är bara några dagar in i showen och vi har redan sett Mercedes, Honda och Toyota visa upp konceptbilar som är utformade för att få våra tankar att lösa om framtiden för körning. Även Sony – ja, PlayStation-företaget – har sett det lämpligt att skapa en konceptbil för showen.

Så, låt oss ta en titt på var och en av tillverkarnas erbjudanden och se vilka (om några) som kan göra det på din uppfart under kommande år.

Mercedes Vision AVTR

Mercedes CES-erbjudande är en elegant sedan med massor av kurvor och skopor, som packar några enorma hjul. Designen inspirerades tydligen av filmen Avatar från 2009 – vi förstår inte heller.

AVTR-konceptet lovar “en helt ny interaktion mellan människa, maskin och natur” och förkroppsligar det tyska företagets vision om att köra i en avlägsen framtid. I stället för ratt har AVTR till exempel ett ”multifunktionellt kontrollelement” som gör att människor och maskinen går ihop, där bilen känner igen föraren genom hjärtslag och andning. Återigen, vi förstår inte heller.

Lika mögelbrytande är Mercedes löfte att AVTR kommer att använda “en revolutionerande batteriteknik baserad på grafenbaserad organisk cellkemi som är helt fri från sällsynta jordartsmetaller och metaller.” Batterimaterialen kommer också att vara komposterbara och helt återvinningsbara. Om den här tekniken faktiskt blir verklighet blir det fantastiskt att se det i aktion.

Mercedes har dock inte helt glömt bort att AVTR ska vara en bil. I det som utan tvekan kommer att vara en välsignelse för parallella parkeringsfobiska drivrutiner, kan AVTR röra sig i sidled med “ungefär 30 grader.”

Kommer det att göras? Vår förutsägelse, absolut inte.

Relaterade Artiklar

Back to top button