“Mer orolig än någonsin” – Amerikaner tar online-säkerhet personligen

“Mer orolig än någonsin” – Amerikaner tar online-säkerhet personligen

Amerikaner tar online-säkerhet i egna händer, med tre fjärdedelar “mer oroliga än någonsin” över deras integritet, enligt den senaste forskningen från NortonLifeLock.

Uppgifterna visade att drygt en tredjedel av amerikanerna anser sig vara mest ansvariga för att säkra sin personliga information, medan endast tjugonio procent är villiga att ge regeringen ansvar för att skydda dem. USA är den enda nation som befunnits erkänna sin individuella roll över regeringens.

Med bedrägerier som finns i dagens digitala klimat, och tjänster som VPN, lösenordshanterare och antivirusprogram finns tillgängliga till en rimlig kostnad, det finns en mängd olika sätt som du också kan skydda dig själv.

Den amerikanska allmänhetens säkerhet självförsörjning

NortonLifeLock-rapporten ger upp intressant statistik om allmänhetens säkerhetsproblem, särskilt när det gäller USA. Jämfört med alla andra undersökta länder, inklusive Storbritannien, Italien, Japan, Tyskland och andra, verkar det som om amerikanerna är mycket mer benägna att ta ansvar för sin egen online-säkerhet, snarare än att förlita sig på externa krafter för att göra det för dem.

Hälften av de tillfrågade amerikaner kommer inte att ge privata företag eller regeringsstyrkor kredit för att göra tillräckligt för att skydda säkerheten, och det är inte utan anledning. 74% är uppenbarligen mer oroliga än någonsin över sin integritet, med dataintrång och information som säljs till tredje part som toppar listan över problem.

Denna brist på förtroende är överraskande ganska partisk med 47% av republikanerna och 50% av demokraterna som anklagar den nuvarande administrationen för att inte göra tillräckligt och känner att USA flaggar efter andra länder när det gäller sekretesslagar.

Det finns också oro för framtida teknik. 68% av amerikanerna tror att ansiktsigenkänning kommer att missbrukas nästa år, med den största oron för att brottslingar kommer att använda den för att stjäla data. Trots detta stöder de flesta amerikaner användningen av ansiktsigenkänning av brottsbekämpning, skolor och till och med återförsäljare.

Amerikanerna är avvikande jämfört med andra undersökta länder genom att de är villiga att acceptera mycket ansvar för att skydda sina egna uppgifter och personliga information ”- säger Paige Hanson, chef för utbildning i it-säkerhet, NortonLifeLock

Hur amerikaner visar försiktighet online

Rapporten från NortonLifeLock visar att amerikanerna övar vad de predikar, med enorma 87% som vidtar åtgärder för att skydda sig själva online.

Dessa steg inkluderar att begränsa vad de delar på sociala medier (38%) för att förhindra bedragare från att utnyttja sina personliga uppgifter och att undvika användning av offentligt Wi-Fi (33%), vilket vanligtvis är osäkert och ett enkelt sätt för bedragare att fånga dina uppgifter. 20% av amerikanerna använder också skyddstjänster för identitet, till exempel en VPN eller lösenordshanterare.

Det verkar dock som om alla dessa skydd fortfarande inte räcker för att lindra vår oro, eftersom amerikanerna är 15% mer benägna än andra nationer att proaktivt hitta bättre sätt att skydda integriteten.

Detta kan vara det år som amerikanerna verkligen anammar sin integritet oberoende, särskilt med hjälp av nya regler som California Consumer Privacy Act som ger dem kontroll över hur deras data används – Paige Hanson, chef för utbildning i cybersäkerhet, NortonLifeLock

Steg du kan vidta för att skydda dig själv

Om du, som de flesta amerikaner, är orolig för din online-säkerhet, så finns det gott om verktyg som är tillgängliga som låser dina internetaktiviteter och skyddar dig från snoopers och bedragare:

Investera i en VPN – VPN: s stigma och dess skumma föreningar hör till det förflutna. Fler av oss än någonsin använder nu en VPN för att komma åt innehåll från andra regioner, samt för att skydda oss online. Många VPN, som PureVPN, är fyllda med en mängd säkerhetsfunktioner som gör dig nästan osynlig online.

Plocka upp en lösenordshanterare – Lösenordshanterare är utmärkta för att befria dig från stressen att komma ihåg dina lösenord, men de främjar också bästa praxis, kan skapa säkra lösenord och till och med meddela dig när ditt lösenord har inkluderats. Allt för några dollar per månad.

Aktivera antivirusprogram – Om du använder en enhet ansluten till internet utan antivirusprogram måste du åtgärda det just nu! Det finns några utmärkta alternativ där ute, som vi har upptäckt i våra tester, och med appar som McAfee, BitDefender och ja, även den här rapportens egen skapare, NortonLifeLock, som alla erbjuder vattentät säkerhet för en liten prenumeration gratis, det har aldrig varit en bättre tid att bli skyddad.

Relaterade Artiklar

Back to top button