Massiv Snapchat -krasch låser fortfarande användare, trots officiell ‘fix’

0 Shares

Snapchat har varit den senaste tjänsten som drabbats av ett massavbrott, med över 100 000 användare självrapporterar problem över webbplatsen Downdetector, som till synes inte kan logga in och antingen dela eller skapa innehåll på plattformen (via The Verge).

Problem började tydligen den 28 juli, med Snapchat som erkände att “vi är medvetna om ett problem med den senaste versionen av Snapchat som finns i App Store”, samtidigt som de konstaterade att en åtgärd var på väg. Avbrottet verkar vara i stort fokuserat i USA, även om TechRadar -personal i Storbritannien också har påverkats, vilket tyder på en betydande omfattning av problemet.

Användare i massor började rapportera problem dagen efter, troligen när uppdateringen hade trätt i kraft på fler användares telefoner. Rapporter har till stor del sipprat ut, även om vissa verkar uppleva vissa oroande problem, även efter att Snapchat meddelade att en officiell fix hade genomförts.

Se mer

Om du fortfarande har problem rekommenderar Snapchat att du “manuellt uppdaterar till version 11.34.1.35“för att se om det löser saker – du kan göra detta genom att gå till appbutiken, klicka på Snapchat -ikonen och välja uppdatering.

Andra användare rapporterar bättre framgång med att radera och installera om appen, eller helt enkelt ladda ner appen (vilket håller relevanta dokument och data som används av appen på din telefon, snarare än att radera den i grossistledet). Andra har dock fortfarande svårt att komma åt sitt konto.

Är mitt Snapchat -konto ok?

Medan majoriteten av användarna verkar vara förbi problemet, kvarstår problem för ett litet antal, som till synes inte kan öppna appen, eller i vissa fall upptäcker att Snapchat verkar ha glömt sitt konto helt.

Flera användare har svarat på Snapchats Twitter -inlägg med gifs av deras fortsatta problem, med appen stängd så snart den öppnas.

Andra rapporterar ett felmeddelande när de försöker logga in, med appen som säger “Hoppsan! Vi kunde inte hitta matchande referenser”, vilket fick vissa att oroa sig för att deras konto har gått förlorat eller raderats mitt i kaoset i den nya uppdateringen. Andra ser ett liknande meddelande som bara säger “Kontrollera din anslutning.”

Se mer

Vi förväntar oss att dessa långvariga problem kommer att lösas på kort sikt också-Snapchat kommer uppenbarligen att vara angelägna om att lösa problemet och se till att vanliga användare finns i appen, vilket ökar deras användningsstatistik, och det är mycket mer sannolikt att det är ett problem i appen åtkomst till rätt information snarare än att konton på ett mystiskt sätt torkas ut från Snapchats servrar.

Vi har sett Snapchat erkänna “ett tekniskt problem som påverkar vissa Snapchatters” också. Under tiden, om du fortfarande är påverkad, borde TikTok nu arbeta igen efter liknande avbrott tidigare i månaden.

Se mer

0 Shares