Marknadsstrategier som lönar sig: Hur man annonserar på dagens marknad

Marknadsföring är en viktig aspekt av alla företag. Det kan hjälpa dig att växa ditt företag, skapa medvetenhet om din produkt eller tjänst och behålla gamla kunder som vill hålla sig uppdaterade med vad du har på gång. Den här artikeln kommer att täcka några tips för framgångsrika marknadsföringsstrategier som lönar sig. Oavsett om det handlar om att få folk intresserade av vad du gör genom sociala medier, textmeddelanden eller direktreklamkampanjer, kommer dessa regler att hjälpa dig att förbättra dina marknadsföringstekniker och hitta framgång.

Rätt konton för sociala medier

Människor kommer att göra en snabb genomsökning av dina sociala mediekonton när de stöter på ditt företag – så se till att deras första intryck är bra! Facebook, Twitter och Pinterest har de mest aktiva gemenskaperna när det gäller reklam, så dessa är förmodligen de bästa ställena att börja. Det som också kommer väl till pass är marknadsföringsverktyg över kanaler i den här typen av kampanjer. Se till att dra nytta av hashtags och länka till influencers som har en liknande målgrupp som du för ökad exponering.

Målet här är att få potentiella kunder att interagera med dina profiler genom att följa, gilla eller fästa dem – luta dig inte bara tillbaka och hoppas att folk hittar dig! Förutom att använda sociala medieplattformar för att annonsera är det viktigt att du uppdaterar dem regelbundet. Detta visar människor att ditt företag är aktivt och inte är i vattnet.

Göra det personligt

Ett av de mest effektiva sätten att fånga en potentiell kunds uppmärksamhet är genom personalisering. När du skriver något i första person känns det mer relaterbart och verkligt – det finns faktiska människor bakom dessa produkter eller tjänster, inte bara tråkiga företag med saker att sälja. Om ditt företag gör godsaker för husdjur, prata om hur du vet exakt vad hundar vill ha eftersom din företagshund, Fido, älskar dem. Människor älskar djur och de kommer att bli mer investerade i ditt varumärke om de känner att det är ett säkert val för deras lurviga följeslagare.

En iögonfallande rubrik

Rubriker är viktiga eftersom de fungerar som det första intrycket som potentiella kunder får om din produkt eller tjänst – om den inte fångar deras uppmärksamhet omedelbart, kommer de att fortsätta bläddra direkt förbi. Rubriken bör vara relevant för produkten eller tjänsten du försöker marknadsföra, och om den är särskilt rolig eller smart så fungerar det också. Som alla första intryck, se till att dina rubriker inte förlitar sig på stereotyper eller klichéer (som inkluderar #firstworldproblems).

Vad vill du säga?

När du skriver en annons, se till att tonen överensstämmer med produkten eller tjänsten du annonserar om. Om du försöker främja high-end mode, bör din ton låta elegant och sofistikerad – inte tokig eller trendig eftersom det skulle passa bättre för kläder riktade till yngre kunder. Å andra sidan, om du marknadsför budgetklädeslinjer, är det okej att använda avslappnat språk och slang eftersom det kommer att tilltala en yngre publik.

Var visuell

Människor är visuella varelser – det är därför företag som Instagram och Snapchat är så populära (de utnyttjar vår medfödda önskan att se människors liv genom bilder, inte ord). Om ditt företag gör något äventyrligt eller spännande kan det vara bra att ha en känsla för detta inkorporerad i din reklamkampanj. Människor kommer att vilja höra om din produkt eller tjänst mer om den åtföljs av en känsla av äventyr och spänning, inte sitta i något kvavt konferensrum (oavsett hur coolt det konferensrummet kan vara).

Marknadsföra din produkt eller tjänst

När du väl har lite pengar över efter att ha skapat din reklamkampanj är nästa steg att bestämma var du vill börja marknadsföra din produkt eller tjänst. Om du har budgeten för det är tv-reklam vanligtvis ett säkert kort eftersom de når äldre publik som inte är rädda för att spendera pengar – men det är väldigt dyrt.

Radioannonser är billigare, men det kan vara svårare att få folks uppmärksamhet när de är upptagna med att köra sina bilar (men om de hör din annons och gillar den kan de svara med ett telefonsamtal). Det bästa sättet att veta om din annons verkligen når människor är genom analys – de flesta sociala medieplattformar erbjuder statistik för free eller åtminstone ge möjligheten att betala för dem.

På så sätt vet du exakt vad som fungerar och vad som behöver ändras för att få mest valuta för pengarna.

Reklam är oumbärligt för alla företag, men det betyder att det måste göras ordentligt. Ingen kommer att vilja ha din produkt eller tjänst om de inte vet att den finns – så det första steget är att se till att folk vet vad ditt företag gör och varför det är viktigt. När du har fått deras uppmärksamhet, se till att du följer upp dem! En korrekt marknadsföringsstrategi tar inte bara in nya kunder i ditt företag utan hjälper till att behålla gamla som du inte vill ska hamna på efterkälken.

Relaterade Artiklar

Back to top button