marknadsförare har äntligen en anledning att älska Snapchat

marknadsförare har äntligen en anledning att älska Snapchat

Snapchats nya verktyg “Paperclip” gör det möjligt för användare att länka till tredjepartswebbplatser via sina snaps. Utgivare som inte har lyckats få en eftertraktad plats i Snapchat Discover kan äntligen dra nytta av tjänsten genom att marknadsföra sina webbplatser på den … förhoppningsvis på ett smakfullt sätt.

Uppdateringen, som lanseras idag, är en efterlängtad signal om att marknadsförare nu kanske kan tjäna på Snapchat i en mätbar och meningsfull kapacitet. Den populära meddelandeplattformen har länge hållit marknadsförare på vapenlängd.

Hur det fungerar

När du har tryckt på gemet för att lägga till en länk kan dina vänner svepa upp för att besöka din webbplats.

Ja, den här funktionen är som Clippy. Bara mindre irriterande, förhoppningsvis. Och det kan verka bekant för Instagram -användare, som The Verge rapporterar:

“Efter dagens uppdatering kan användarna bara trycka på en liten gem -ikon i Vertical Toolkit och skriva in en länk, som låter mycket som vad du kan göra i Instagram redan om du är en utgivare eller har ett verifierat konto.

Andra nya funktioner i uppdateringen inkluderar bakgrunder, röstfilter och geofilter på begäran. Bakgrunder låter dig klippa ett valt område från din snap och sätta ett färgstarkt mönster på det med hjälp av saxikonen. Precis som vanliga Snapchat -filter kommer valet av bakgrunder att rotera dagligen. ”

Öppna upp

Denna nyhet är den senaste i flera uppdateringar som visar att Snapchat försöker mer kommersialisera sig själv, ett led i sin årliga status som det “coola” sociala nätverket med begränsade annonser och undvikande av “påträngande”. Du kan fortfarande hoppa över annonser, men Snapchat har nyligen doppat i push -aviseringen, och vissa har klagat på mottagna aviseringar även när de har loggat ut från appen.

Med Instagram som snabbt assimilerar allt som gör Snapchat unikt måste plattformen flytta snabbt för att bevisa att det är värt hypen. Sedan det blev offentligt har Snapchat signalerat sin vilja att fortsätta utveckla nya funktioner, inte bara för användare utan också för marknadsförare. Av dessa funktioner är Paperclip den mest högprofilerade tweak någonsin.

Läs mer om sociala medier och marknadsföring på TechCo

Relaterade Artiklar

Back to top button