Mario 64-port för PC ser nu bättre ut än någonsin

0 Shares

Förbättra Mario

Super Mario HD

Spelet sprang som en charm, och det var en direkt omvandling av originalpatronen till ett kompatibelt format för PC för att fungera perfekt. Men det verkar som att detta inte räcker för många användare som, uppmuntrade att förbättra spelet ännu mer, har beslutat att inkludera otaliga grafiska förbättringar som gör att du kan njuta av juvelen Nintendo 64 som vi aldrig har sett förut.

Ett av exemplen är den nya modelleringen de har skapat för Mario, som går från att ha en helt polygonal keps och öron till ett mycket mer definierat utseende som mycket liknar Mario som vi kan hitta på Nintendo Switch med Super Mario Odyssey.

Nya strukturer med högre upplösning

Super Mario 64 PC

En annan av de grafiska aspekterna som kan avnjutas med hjälp av ett mod är möjligheten att installera en grafisk lapp som placerar texturer som är otroligt mer definierade och med mer detaljer än originalen, och hittar till exempel glasmålningen på Castle of Peach, som nu ser mycket mer definierad och detaljerad ut.

Bland de många förändringarna som har inkluderats kan vi hitta en förbättrad Bowser, mer riktiga mynt med ett tredimensionellt utseende eller ökningen av dragavståndet, vilket gör att du kan se fler element på avstånd och eliminera poppningseffekten som var sett så mycket i Nintendo 64.

Mycket mer flytande

Som om det inte var tillräckligt, har modderna också velat förbättra den visuella aspekten genom att erbjuda möjligheten att spela med 60 bilder per sekund, något som radikalt förändrar den mytiska Super Mario 64 och får den att se otrolig ut. Du kan titta på några videor med den här aktiverade inställningen och kontrollera ändringarna själv.

Alla dessa videor delas via Unreal-kanalen, YouTube-användaren som avslöjade PC-versionen och hjälpte till att sprida den som en löpeld. I hans kanal kan vi se en stor mängd video för att se många justeringar och nya alternativ inkluderade, till exempel möjligheten att spela med Luigi, och till och med ett spel på 8K och 60 bilder per sekund.

0 Shares