Människor med förlamning kommer att kunna tala igen med detta hjärnimplantat

0 Shares

Den här gången har historia gjorts på University of California eftersom det var första gången som en förlamad person har kunnat tala igen tack vare ett implantat som gjorts i hjärnan.

Den här patienten fick en hjärnskada för mer än ett decennium sedan och kunde bara prata med ett skrivenhetsbaserat system. Den här personen är 30 år, så att kunna prata igen kl så ung ålder är av stor betydelse för honom.

Människor med förlamning kommer att kunna tala igen med detta hjärnimplantat

Denna nya enhet, en framgång

Även om det bara kan säga lite mer än 40 ord, så är det en succé, eftersom detta system skiljer sig totalt från allt som tidigare gjorts för att försöka hjälpa människor med förlamning att artikulera ord.

Det fungerar så här: detta implantat utforskar de områden i hjärnan som ansvarar för tal. Så även om personen inte fysiskt kan röra munnen, är denna enhet skickar signalerna till halsen för att kunna avge ljuden. Detta skiljer sig från andra enheter som använde skärmar och bokstäver för att hjälpa dessa människor att tala.

För att implantera denna enhet i hjärnan hos patienten krävs en kirurgisk operation . Under en tid gjordes register över hur hjärnan betedde sig och senare skapades ett slags nätverk som skulle hjälpa till att översätta vad personen försökte berätta.

Det visade sig att patienten kunde svara på olika frågor som forskarna ställde till patienten med korta men hela meningar.

Mycket potential, men det måste förbättras

Detta representerar en teknik med stor potential för framtiden och det skulle kunna hjälpa alla dem som har svårt att tala i framtiden.

Det är dock fortfarande nödvändigt att försöka optimera systemet så att det erbjuder perfekt prestanda eftersom det bara har uppnått precis över 70 % precision i alla utförda tester.

Genom en rad nya förbättringar som t.ex införa ny information inom implantatdatabasen eller ett gränssnitt som hjälper till att bättre förstå vad någon menar och motsvarande översättning av implantatet, förväntas driften av denna enhet kan snart förbättras. .

Det förväntas att fler människor kommer att använda denna tekniska innovation och dra nytta av dessa nya tester för att försöka optimera implantatet och se till att dessa drabbade människor kan utöka alla ord de kan säga.

0 Shares