Många VPN:er visade sig ha okorrigerade sårbarheter

0 Shares

Många VPN-program är inte patchade

Först och främst bör det noteras att sårbarheter och säkerhetsbrister är mycket närvarande i vår vardag. Vi kan stöta på problem som påverkar operativsystemet och de olika program vi använder. Det betyder att vi alltid måste hålla allt uppdaterat, med alla tillgängliga patchar.

Många VPN:er visade sig ha okorrigerade sårbarheter

Problemet påverkar nu VPN. Enligt a SpiderLabs säkerhetsrapport som vi upprepar, har distansarbete lett till en avsevärd ökning av användningen av dessa typer av program. Det är något som vi har kunnat se mycket under det senaste året.

Det viktiga är dock att 5% av alla installerade VPN:er har okorrigerade sårbarheter. Det betyder att det finns många användare som utan att veta om det använder ett program som har ett fel som kan utnyttjas av en tredje part. Detta sätter logiskt nog säkerhet och integritet på spel.

Det bör noteras att en VPN kommer att hantera alla trafik på vårt nätverk . Detta innebär att vår personliga information, de webbplatser vi besöker eller de program vi använder på webben kan exponeras. Om vi ​​använder ett verktyg som har ett säkerhetsbrist, som lätt kan utnyttjas, kan vi löpa risken att vår integritet påverkas.

Vi har vid enstaka tillfällen sett att spruckna program är farliga. Vi kan även tillämpa detta på VPN. Många av dem är det free och vi kan till och med hitta förmodade erbjudanden eller sätt att ladda ner dem från Internet utan att behöva betala. Men med detta skulle vi också riskera säkerheten.

Använd en VPN för attacar

Mer användning av VPN, fler attacker

Detta är något som händer ofta. Hackare sikta på vad som har flest användare eller vad som används mest vid varje given tidpunkt. I slutändan kommer de att ha en större chans att lyckas.

Och om vi pratar om VPN , deras användning har vuxit mycket på senare tid. Detta har också väckt ett ökat intresse från cyberkriminella. Vi har fler och fler möjligheter för vår vardag, men alla kommer inte att vara säkra. Inte alla tjänster som vi använder kommer att garanteras och vi kan till och med stöta på vissa sårbarheter utan att korrigera, som vi har sett.

Vårt råd är att välja VPN mycket väl. Men utöver det är det viktigt att upprätthålla säkerheten och gör en regelbunden granskning. På så sätt kan vi lösa vissa fel som kan dyka upp och undvika attacker mot våra enheter. En VPN kan till och med tillåta dig att använda Google som om du var i ett annat land. Detta är mycket användbart vid vissa tillfällen, men det måste göras säkert.

0 Shares