MÄnga sÄrbarheter kommer frÄn felkonfigurering av molnet

0 Shares

Missbruk av molnet tillÄter angripare att komma in

Det finns mÄnga tjÀnster som vi kan anvÀnda för att hosta innehÄll, för att arbeta pÄ distans och för att kunna kommunicera med andra anvÀndare. Molnet lÄter dig ha allt tillgÀngligt var som helst och nÀr som helst. Men du mÄste ha den vÀl konfigurerad. En rapport frÄn Aqua Security avslöjar att felkonfiguration av molnet gör 90 % av organisationerna sÄrbara. Det Àr nÄgot som vi ocksÄ kan tillÀmpa pÄ privata anvÀndare, eftersom det anvÀnds mer och mer.

MÄnga sÄrbarheter kommer frÄn felkonfigurering av molnet

Denna studie har genomförts under de senaste 12 mÄnaderna. Det kan vara just den period som den hÀr typen av tjÀnster har vuxit mest. Ett av huvudproblemen Àr att ha portar öppna till nÄgon. I denna mening löser endast 68% av dem som fÄr en varning om en dÄlig konfiguration det.

Detta representerar logiskt sett ett mycket viktigt problem, eftersom dessa datorer kan exponeras sÄ att hypotetiska angripare startar sina attacker och dÀrmed kompromissar Integritet . Stora företag, enligt rapporten, tar i genomsnitt 88 dagar pÄ sig att fixa dessa buggar. Det Àr utan tvekan mer Àn tillrÀckligt med tid för nÄgon typ av attack att intrÀffa.

De indikerar ocksÄ att mer Àn 40 % av anvÀndarna hade minst ett felkonfigurerat API och att det tog i genomsnitt 60 dagar att fixa det felet.

AnvÀnder Google Drive, OneDrive eller Dropbox

Datastöld och DDoS-attacker

En enda felkonfiguration i molnet kan leda till till datastöld , resurskapning och till och med överbelastningsattacker eller DDoS-attacker. Det senare kan frÀmst pÄverka organisationer, eftersom de skulle sluta tillhandahÄlla tjÀnster till anvÀndarna och det kan leda till ekonomisk förlust. Vi har redan sett nÄgra tips för att dela filer i molnet pÄ ett sÀkert sÀtt.

Bland huvudfel vid konfigurering av ett moln vi kan nÀmna en felaktig lagringskonfiguration, felaktig identitetshanteringskonfiguration, datakrypteringsproblem eller exploateringsbara tjÀnster genom öppna portar. Att kryptera dina sÀkerhetskopior i molnet Àr mycket viktigt.

DÀrför kan en dÄlig molnkonfiguration locka hackare och orsaka mÄnga problem. Detta Àr nÄgot som kan drabba bÄde privata anvÀndare och framför allt företag och organisationer som baserar sin vardag pÄ den hÀr typen av tjÀnster som de anvÀnder.

VÄrt rÄd Àr att ordentligt skydda tjÀnster som Àr vÀrd i molnet. Vi mÄste alltid hÄlla dem uppdaterade, vÀlkonfigurerade, kryptera filerna och inte göra misstag som kan vara inkörsporten till hackare. Det faktum att nÄgot anvÀnds sÄ mycket, att det har vuxit sÄ mycket de senaste Ären, gör det ocksÄ till ett mÄl för hackare.

0 Shares