Många arbetsgivare “känner sig instängda” i att ställa ut på karriärmässor, säger rapporten

Många arbetsgivare “känner sig instängda” i att ställa ut på karriärmässor, säger rapporten

Karriärmässor: Populärt nog att till synes alla studenter har varit på en eller två i dåligt passande affärsdräkt, inte tillräckligt populärt för att de faktiskt ska få ett jobb genom dem.

Åtminstone inte enligt siffrorna. Karriärmässor kan föregå internet, men de har också överträffats av internet som ett sätt för arbetsgivare att få kontakt med nyutexaminerade potentiella anställda. Med tanke på de omedelbara kopplingar sociala medier och arbetsgivarwebbplatser kan erbjuda är det dags att inse fakta: Karriärmässor kan vara ett föråldrat koncept.

Karriärmässor kostar mycket och erbjuder lite i gengäld

De senaste fynden kommer via forsknings- och konsultföretaget Universum Global, som spårar hur arbetsgivare och deras främsta talanger har kommit ihop. Den största faktorn är sociala medier, följt av webbplatser.

“Karriärmässor ligger bakom sociala medier och arbetsgivarwebbplatser, med ingenjörs-/IT -studenter som använder dem mer än affärsstudenter (45 procent av ingenjörs-/IT -studenter jämfört med 40 procent av handelsstudenterna)”, säger rapporten.

Online -anslagstavlor kom på fjärde plats i rankingen. Så varför känner företag sig instängda? För som många andra varumärkesmöjligheter kan värdet på karriärmässor vara svårt att kvantifiera.

… Men de kan vara viktiga för att bygga ett varumärke

Så här sammanfattade Universum dilemmat inför stora företag som fortfarande deltar i högskolekarriärsmässor:

”Många arbetsgivare känner sig instängda i att ställa ut på karriärmässor, för även om dessa evenemang har stora kostnader och ofta lite avkastning, hjälper de till att kommunicera sitt varumärke och erbjuder närvaro bland potentiella konkurrenter. Men dessa kanaler är fortfarande livskraftiga alternativ för att attrahera och rekrytera talanger för alla branscher när de utförs korrekt och med specifika studentbehov i åtanke “, konstaterar rapporten.

Poängen? Företag kan engagera sig på karriärmässor om de tycker att det är värt att behålla sitt varumärke i genomsnittet för studenter, men de kanske vill bygga sin närvaro på nätet mycket mer. När allt kommer omkring behöver Amazon all hjälp den kan få för att fylla 100 000 tjänster på 18 månader.

”Det är säkert att säga att sociala medier och arbetsgivarwebbplatser går hand i hand och spelar en central roll i kommunikationen med studenter i dessa branscher. Innehållet i sociala medier bör fokuseras på att bygga upp rapporter och koppla talanger till företagets webbplats för att få den mest resonans ”, som Universum uttrycker det.

Men för studenter överallt är det en vinn-vinn. Med karriärmässor kan de öva sina färdigheter på att förhandla fram en professionell miljö. De kan alltid gå hem efteråt för att hitta ett riktigt jobb online.

Läs mer om hur du hittar det ultimata jobbet på TechCo

Relaterade Artiklar

Back to top button