Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Mailjet vs MailChimp vs Brevo (tidigare Sendinblue)

Låt oss prata om e-postmarknadsföring.

För många onlinemarknadsförare, återförsäljare och dropshippers kan e-postmarknadsföring verka gammaldags och inaktuell

E-post har trots allt funnits sedan internets gryning och e-postmarknadsföring låg tätt efter. Så vad kan denna pittoreska form av reklam erbjuda oss i den moderna, snabba världen av digital marknadsföring? Det visar sig att det finns massor.

Summan av kardemumman är att e-postmarknadsföring kan ha en mycket större inverkan på ditt företag än många andra former av reklam. Och siffrorna finns för att stödja det påståendet.

Jag är säker på att de flesta av er är medvetna om vad e-postmarknadsföring är, men för dem som kanske just ska gå med i festen, här är en snabb summering:

E-postmarknadsföring använder e-post för att marknadsföra dina produkter och/eller tjänster.

Men det finns så mycket mer! E-postmarknadsföring kan användas för att utveckla relationer med nuvarande kunder eller nå ut till potentiella nya kunder.

Företag kan använda det för att hålla sina kunder à jour med aktuella trender eller försäljning och anpassa sin marknadsföringsstrategi därefter.

Kort sagt, det är en av de mest kostnadseffektiva och konverteringsrika metoderna för digital marknadsföring idag.

Tro mig inte? Låt oss titta på siffrorna:

Under 2023 fanns det 3,7 miljarder e-postanvändare runt om i världen. Enligt Statista förväntas den siffran göra det växa till 4,3 miljarder användare år 2023 svarar för hälften av världens befolkning.

Bild: Oberlo

Statista visar också att 2023 skickades och togs emot 269 miljarder mejl VARJE DAG. Återigen förväntas den siffran bara öka och nå 333 miljarder dagliga e-postmeddelanden år 2023.

Så klart är e-post fortfarande en populär – om inte den mest populära – form av onlinekommunikation. Men finns det verkligen en möjlighet att tjäna pengar på denna popularitet? Jag är glad att du frågade.

Enligt a DMA-studieför varje dollar du spenderar på e-postmarknadsföring kan du förvänta dig en avkastning på 32 USD på din investering.

Bild: Oberlo

Med sådana data är det inte konstigt att 81 procent av små och medelstora företag (SMB) förlitar sig på e-post som sin huvudsakliga kundförvärvsmetod, medan 80 procent förlitar sig på det för att behålla kunder, enligt en studie från Emarsys.

Så det är uppenbart att e-postmarknadsföring är en givande investering. Det är en viktig resurs som, om den förblir outnyttjad, potentiellt kan kosta dig pengar på lång sikt.

När allt kommer omkring vill kunderna vara engagerade i de företag som de handlar från. För att inte nämna, människor har otroligt kort uppmärksamhet nuförtiden, så att vara top of mind är en viktig aspekt av verksamheten.

Men hur kan företag bråka odjuret som är e-postmarknadsföring och se till att det fungerar för dem?

Lyckligtvis finns det ett antal plattformar som finns för att hjälpa dig att göra just det. Vi ska ta en titt på tre av dem idag: Mailjet vs Sendinblue (Nu Brevo) vs MailChimp.

Vi kommer att börja vår resa idag med att se tillbaka på var dessa företag kom ifrån.

Bild: MailChimp

MailChimp bildades 2001 och är den gamle mannen på blocket. Det har funnits så länge att det har all rätt att sitta på sin veranda och skrika åt grannskapets barn att de ska gå av gräsmattan.

Men i stället för att ta på sig sin fullkomligt respektabla roll som en älskvärd stadsdel, har MailChimp positionerat sig som en samhällsledare.

För de flesta människor, när de tänker på e-postmarknadsföring, är det första företaget som kommer att tänka på MailChimp. Det beror på att företaget har arbetat hårt i nästan två decennier för att tillhandahålla förstklassig service.

MailChimp är produkten av Rocket Science Group, ett företag som grundades 2001 av Ben Chestnut och Mark Armstrong. Dan Kurzius kom till företaget vid ett senare tillfälle.

Plattformen började som en betaltjänst innan ett freemium-alternativ lades till 2009. Inom ett år efter free När alternativet blir tillgängligt växte MailChimps användarbas från 85 000 till 450 000.

I juni 2023 skickade MailChimp mer än 10 miljarder e-postmeddelanden varje månad. Under 2023 fick det 14 000 nya kunder varje dag.

Intressant nog ägs MailChimp fortfarande av dess grundare och har aldrig accepterat några riskkapitalfonder.

I år meddelade MailChimp att dess intäkter skulle nå 700 miljoner dollar med ett uttalat mål att bli en fullständig marknadsföringsplattform riktad mot mindre organisationer.

Bild: Sendinblue

Om MailChimp är den gamle mannen på kvarteret, är Sendinblue en av de nya grannbarnen som river upp MailChimps gräsmatta.

Grundades 2012 av Armand Thiberge och Kapil Sharma, Sendinblue tillhandahåller en molnbaserad programvara för marknadsföringskommunikation som inkluderar e-postmarknadsföring, marknadsföringsautomation, transaktions-e-post, kundrelationshantering, retargeting-annonser, Facebook-annonser, målsidor, SMS-marknadsföring och mer .

Vårt val

Sendinblue - Skicka 300 e-postmeddelanden per dag GRATISSendinblue - Skicka 300 e-postmeddelanden per dag GRATIS

Vi tjänar en provision när du klickar på denna länk och gör ett köp.

Sendinblue har fyra kontor runt om i världen. Dess huvudkontor finns i Paris, Frankrike, ett annat i Delhi, Indien, ett tredje i Berlin, Tyskland, och det fjärde i Seattle, Washington.

Förra året rapporterade Sendinblue att dess community inkluderade mer än 50 000 användare, i mer än 100 länder, som skickade över 30 miljoner e-postmeddelanden varje dag.

Bild: Mailjet

Mailjet började fungera 2010 av Julien Tartarin, Nicolas Chaunu, Quentin Nickmans, Thibaud Elziere och Wilfried Durand.

Företaget har även sitt huvudkontor i Paris, Frankrike och har kontor i New York, Toronto, Barcelona, ​​Amsterdam, Sofia, London, Berlin, Düsseldorf och Ho Chi Minh City.

Mailjet betjänar kunder i mer än 150 länder och skickar två miljarder e-postmeddelanden per månad.

MailChimp-funktioner

Nu när vi vet lite om varje företag, låt oss gräva i deras separata erbjudanden och se om vi kan hitta en överlägsen leverantör.

Under åren har MailChimp fokuserat sin uppmärksamhet på ägare av e-handelswebbplatser. Genom att utnyttja kraftfulla funktioner – såväl som de ständigt populära free-version av sin tjänst – webbplatsägare försöker stärka sina intäkter.

Men exakt vad består dessa kraftfulla funktioner av? Låt oss gräva i:

MailChimps Landing Page Builder

Bild: Growth Marketing Pro

MailChimp är känt för sitt dra och släpp e-postdesignverktyg. På ungefär samma sätt som människor kan dra nytta av verktyget för att designa sina e-postmeddelanden, kan de också skapa snygga, professionella målsidor.

Om du kröp ut ur en grotta igår, hittade till en internetaktiverad dator och det första du bestämde dig för att göra var att starta ett e-handelsföretag, skulle du inte ha några problem med MailChimps intuitiva dra och släpp-designverktyg.

Med tanke på dess användarvänlighet skulle du troligen göra omvandlingar innan du ens förstod vad en hashtagg var.

Målsidan har många användbara funktioner, inklusive:

Möjligheten att marknadsföra produkter i förväg

För varumärken som förbereder sig för att lansera en ny produktlinje är detta ett utmärkt sätt att skapa buzz eller erbjuda dina redan lojala prenumeranter ett exklusivt pris.

Skapa helt enkelt en sida om den nya produkten eller tjänsten och skicka ett e-postmeddelande till dina prenumeranter, så att de kan köpa dina varor till ett lägre pris.

MailChimp låter dig också skapa en väntelista och prioritera var och en av dem i ordning.

Visa upp dina produkter

Oavsett om du har nya produkter som precis har blivit tillgängliga eller om du vill presentera några av dina bästsäljande aktier, kan du snabbt och enkelt designa en sida och dra bilder från din webbplats direkt till målsidan.

Erbjudande free Nedladdningar

Det här är bra om du vill erbjuda något till människor som inte traditionellt handlar online.

Det låter dig skapa ett unikt innehåll som folk faktiskt kan hålla i sina händer om de registrerar sig som prenumerant.

Förutom att marknadsföra innehållet direkt på din webbplats kan du använda MailChimp för att skapa en målsida för att få processen att fungera smidigare.

Skapa giveaways

Detta ger dina prenumeranter och följare en trevlig behandling. Du kan till exempel skapa en utlottning som är exklusiv för personer som redan tillhör din e-postlista. Du kan också erbjuda freebies och enkelt övervaka innehållet via MailChimps plattform.

MailChimps annonskampanjer

Bild: MailChimp

MailChimps annonskampanjer ger en utmärkt möjlighet att hjälpa till att utöka de vägar du använder för att växa ditt företag.

Dra nytta av dessa genom att nå ut till olika sociala mediekanaler och annonsnätverk för att locka rätt personer till ditt varumärke.

MailChimp kan användas för att skapa Facebook-annonskampanjer, Google retargeting-annonser, Instagram-kampanjer och mer.

MailChimp låter dig till exempel skapa en bildkarusell (eller en tråkig enstaka bild) som ska visas på folks Facebook-flöden.

Du kan sedan övervaka prestandan för dessa annonser direkt via MailChimps gränssnitt och göra nödvändiga ändringar för att förbättra kampanjen.

Tredjepartsintegrationer

Bild: Easypromos App

MailChimp integreras med många av de populära e-handelsplattformarna. Dessa inkluderar namn som Magento, Shopify, Prestashop och mer.

Du har också möjlighet att koppla din e-postlista till olika opt-in-formulär och WordPress-plugins för att bygga ut din e-postlista med ännu fler verktyg.

MailChimp mallar

Bild: MailChimp

Förutom den populära dra-och-släpp-e-postbyggaren tillhandahåller MailChimp också ett veritabelt smörgåsbord av e-postmallar beroende på branschen och det allmänna syftet med e-postmeddelandena.

Sålla bland olika mallar för aviseringar, e-handelsförsäljning, evenemang, helgdagar, nyhetsbrev och mer. Detta gör att du helt enkelt kan välja ett utseende, bygga ditt budskap och inte bry dig om den övergripande designen.

Dessa anpassningsbara mallar kan ge en bra utgångspunkt för de som är färska från grottan online-återförsäljare.

MailChimp har trots allt ett ganska bra grepp om vad som konverterar och det är deras mål att se till att du omvandlar kunder till försäljning.

MailChimp Automation

Bild: MailMunch

Använd MailChimp för att skapa triggers som hjälper dig att generera mer försäljning genom att fånga besökare. I grund och botten kan du skicka e-post till besökare baserat på en åtgärd de vidtog på din webbplats.

Du kan också skicka e-postmeddelanden om övergivna kundvagnar, följa upp köp och rekommendera liknande produkter till nya kunder.

MailChimp A/B-testning

Bild: Voila Norbert

Alla coola funktioner och kraftfulla verktyg i världen är inte värda en kulle av bönor om du inte kan mäta effektiviteten av dina kampanjer.

För att hjälpa dig att förfina dina e-postkampanjer ger MailChimp dig möjligheten att bygga två versioner av samma kampanj och se vilken som håller starkast.

Med hjälp av data som samlats in av MailChimps analysverktyg kan du se vilken kampanj som gav högst engagemang och konverteringar.

Därefter kan du replikera dessa framgångsrika resultat i framtida kampanjer. Du kan också fortsätta att testa och förfina allt eftersom, för att fullända ditt tillvägagångssätt när du går vidare med ditt företag.

Sendinblue-funktioner

Sendinblue anser att e-postmarknadsföring är ett kraftfullt sätt att nå en målmarknad.

Med det i åtanke skapade företaget ett verktyg utformat för att hjälpa företag att omvandla abonnenter till kunder, och förfina den traditionella e-postmarknadsföringsstrategin när den växer.

Låt oss titta på några av funktionerna som gör att Sendinblue sticker ut:

Sendinblue transaktions-e-postmeddelanden

Bild: Sendinblue

Dessa kallas också “utlösta” e-postmeddelanden.

Dessa datadrivna e-postmeddelanden låter dig automatiskt skicka ett riktat meddelande till vissa användare beroende på deras interaktion med din webbplats eller beteende i din app.

Vårt val

Sendinblue - Skicka 300 e-postmeddelanden per dag GRATISSendinblue - Skicka 300 e-postmeddelanden per dag GRATIS

Vi tjänar en provision när du klickar på denna länk och gör ett köp.

Så om en användare gör ett köp i appen kan du ställa in Sendinblue för att leverera ett kvitto till den användaren via e-post. Efter det kan du utveckla dina transaktionsmeddelanden genom att använda Sendinblues SMTP-e-post eller transaktions-SMS.

Den här funktionen är inte tillgänglig via MailChimp – även om du kan ställa in något liknande genom en av den plattformens integrationer.

Sendinblue SMS Marketing

Bild: Sendinblue

Jag vet att vi har pratat mycket om e-postmarknadsföring. Heck, det är den centrala punkten i den här artikeln. Men ibland måste en marknadsförare kliva ut från internet och interagera med sina kunder på olika sätt.

Gå in i Sendinblues SMS-marknadsföringsverktyg.

Detta gör att du kan skicka SMS-meddelanden som dina kunder kommer att få direkt till sina telefoner. Det liknar trots allt e-postmarknadsföring genom att prenumeranter kommer att använda sina mobila enheter för att interagera med dina meddelanden. Men det ger några distinkta fördelar.

Det möjliggör extra snabb leverans, ett bekvämt sätt att välja eller välja bort dina erbjudanden, och den har höga omvandlingsfrekvenser. En anledning till detta kan vara att det inte finns några skräppostfilter för SMS.

Detta kanske inte är användbart för alla företag, men om du kan hitta ett sätt att utveckla och använda SMS-marknadsföring kan det erbjuda ett coolt, unikt sätt att interagera med dina kunder.

Sendinblue Email Builder

Bild: Sendinblue

Det här verktyget liknar MailChimps dra och släpp e-postbyggare.

Du flyttar helt enkelt de element du vill ha till den del av e-postmeddelandet du vill se dem i och redigerar därifrån.

Sendinblue tillhandahåller även ett antal mallar som hjälper dig att undvika att börja om från början. Dessa mallar är också anpassningsbara, så att du kan se till att dina e-postmeddelanden fortfarande motsvarar din övergripande stil.

Vårt val

Sendinblue - Skicka 300 e-postmeddelanden per dag GRATISSendinblue - Skicka 300 e-postmeddelanden per dag GRATIS

Vi tjänar en provision när du klickar på denna länk och gör ett köp.

En extra cool funktion är att Sendinblue låter dig fylla i individuella detaljer för var och en av dina prenumeranter.

Verktyget kan infoga dessa detaljer i e-postmeddelandena för att få dem att se mer personliga och speciella ut, uppmuntra omvandlingsfrekvenser och hålla människor på din lista nöjda.

Sendinblue Kontakthantering

Bild: Sendinblue

Ett av de mest kraftfulla sätten att använda Sendinblues funktioner är att börja skicka mycket riktade e-postmeddelanden till ett segment av din e-postlista.

Detta kan användas för att helt enkelt engagera sig med ett segment av din målgrupp för specifika produktlanseringar eller för att öka konverteringsfrekvensen.

Genom att segmentera dina prenumeranter i specifika listor ser du till att varje person får innehåll som de bryr sig om.

Du kan också organisera prenumeranter i mappar för att öka din egen produktivitet. Eller skapa registreringsformulär som visas på din webbplats och hjälpa dig att öka antalet prenumerationer.

Sendinblue kampanjrapporter

Bild: Sendinblue

När du har avslöjat din e-postkampanj och släppt den lös på världen kan du börja spåra dess framsteg med Sendinblues teknologi.

Du kan spåra vem som har öppnat din e-post, vem som har klickat på länkarna eller leta efter djupare, unika insikter.

Ta till exempel en titt på alla geografiska områden som kan ha engagerat dina e-postmeddelanden mer än andra, vilka plattformar de använde för att komma åt din korrespondens och mycket mer.

Dessa analyser kan användas för att hjälpa dig att förstå din publik och skräddarsy din tjänst efter deras behov.

Kanske de flesta öppnar dina e-postmeddelanden på morgonen, så att du kan börja se till att din e-post ligger i deras inkorg precis när de sätter sig ner med morgonkaffet.

Eller kanske de flesta öppnar dina nyhetsbrev på sina mobila enheter, så att du kan använda den informationen för att optimera dina e-postmeddelanden för små skärmar.

Sendinblue Automation

Bild: Sendinblue

Använd Sendinblue för att skapa triggers och arbetsflöden som hjälper dig att automatisera hela e-postmarknadsföringsprocessen, så att du kan spendera mer tid fokuserad på ditt företag.

Vårt val

Sendinblue - Skicka 300 e-postmeddelanden per dag GRATISSendinblue - Skicka 300 e-postmeddelanden per dag GRATIS

Vi tjänar en provision när du klickar på denna länk och gör ett köp.

Sendinblues automatiseringar är ganska robusta, vilket gör att du kan mata in många variabler för att skapa specifika triggers och utveckla en mer kraftfull, riktad kampanj.

SMS-funktionen vi nämnde tidigare kan också integreras i detta steg.

Mailjet-funktioner

Låt oss nu rikta vår uppmärksamhet mot Mailjet.

Denna intuitiva plattform är väldesignad för företag från en enda person som driver en blogg till ett företagsföretag som vill skapa en väl genomtänkt e-postkampanj.

Bland Mailjets många kraftfulla funktioner finns saker som ett dra-och-släpp designsystem som är både intuitivt och enkelt; e-postövervakning i realtid för snabb datainsamling; och ett anständigt urval av mallar.

De är alla ganska standard över hela linjen för dessa företag. Men det finns några ganska coola knep som MailJet använder för att skilja sig från konkurrenterna.

Bland dessa är obegränsad kontaktlagring, statistikspårning och API-stöd.

Utforska : Aweber vs konstant kontakt

Mailjet A/B-testning

Bild: Mailjet

Mailjets A/B-testning är enkel och okomplicerad. Allt du behöver göra är att ställa in några grundläggande funktioner och kontaktlistan du vill skicka e-postmeddelandet också.

Sedan matar du in variablerna du vill testa som längden på ämnesraden eller om du vill inkludera videor.

De enklaste testerna har två versioner och tittar på en enda variabel. Mailjet tillåter upp till tio versioner av en enda kampanj.

Mailjet-segmentering

Bild: Mailjet

Detta ingår bara med ett premiumkonto, men det är fortfarande ganska praktiskt.

Det låter dig ta en grupp kunder och dela upp dem i listor baserade på olika variabler. Du kan till och med undersöka när kunder blir inaktiva så att du kan skicka ett meddelande om återengagemang.

Läs också : Bästa GetResponse-alternativ

Mailjet Real-Time Collaboration

Bild: Mailjet

Det här är ett bra sätt att engagera sig i ditt team och öka effektiviteten. Det låter dig enkelt tilldela roller som designer, utvecklare eller marknadsförare, men du kan lägga till så många personer du vill.

E-postavsnitt spärras av när en individ avslutar sitt arbete på den sektionen. När arbetet är klart delas de omedelbart med kollegor så att ni alla kan se vad som har utförts.

Mailjet-prenumerationswidget

Bild: Mailjet

Prenumerationswidgeten låter alla som väljer att automatiskt läggas till i din e-postprenumerationslista.

Processen att skapa widgeten är snabb och enkel. Du kan ställa in det som antingen en inbäddningskod eller ett popup-fönster, samla in mer än en e-postadress och använda det som en chans att samla in all relevant information som namn och adresser.

Läsvärd : Bästa alternativ för konstant kontakt

Mailchimp vs Sendinblue vs Mailjet – Prissättning

Låt oss prata om prissättningen för varje verktyg.

Mailchimp prissättning

Nu när vi har undersökt funktionerna hos varje företag, låt oss titta på hur mycket de kostar.

MailChimp är känt free för sitt grundpaket. Och låt oss inte glömma att det paketet erbjuder många funktioner.

Även efter det är priserna fortfarande ganska rimliga tills du når Premium-nivån. De börjar från $10,85/månad.

Men om du har tillräckligt många prenumeranter för att garantera Premium-nivån har du förmodligen också tillräckligt med inkomst för att ha råd med det.

Sendinblue Prissättning

Sendinblue erbjuder också en free nivå som ger 300 e-postmeddelanden per dag till ett obegränsat antal kontakter.

Priserna och tillgängligheten för funktioner eskalerar därifrån och förblir relativt överkomliga hela tiden. De har en Enterprise-plan vid sidan av Lite (från $25/månad) och Premium-planer (från $65/månad).

Vårt val

Sendinblue - Skicka 300 e-postmeddelanden per dag GRATISSendinblue - Skicka 300 e-postmeddelanden per dag GRATIS

Vi tjänar en provision när du klickar på denna länk och gör ett köp.

Mailjet prissättning

Precis som tävlingen erbjuder Mailjet en free prisnivå som tillåter 6000 e-postmeddelanden per månad.

Faktum är att hela Mailjets prisstruktur är mycket enklare än de andra. Även när det är dyrast är det fortfarande ett av de mer prisvärda alternativen på den här listan.

Betalda planer börjar från $9,65/månad för 30 000 e-postmeddelanden.

Slutsats – Mailjet vs Mailchimp vs Sendinblue

Slutligen kommer vi till slutsatsen av Mailchimp vs Mailjet vs Sendinblue recension.

Från de tre alternativen rekommenderar vi Sendinblue. Det erbjuder inte bara transaktionella e-postmeddelanden, som hjälper dig att hålla kunderna engagerade och involverade i ditt varumärke, utan dess plattform är optimerad för att hjälpa dig att uppnå högsta möjliga leveranshastighet.

Dessa två funktioner, som är ett måste för en framgångsrik e-postmarknadsföringsstrategi, plus många andra som den erbjuder, sätter Sendinblue märkbart före flocken.

Dess automationsfunktioner är mer omfattande än de för Mailjet och MailChimp, plus att den erbjuder en free paketet och är en av få leverantörer med konsekvent pris när du skalar upp.

Med det sagt har var och en av dessa plattformar många kraftfulla funktioner, ett antal användbara integrationer och tillräckligt snygg design för att göra dem till ett utmärkt verktyg i sin egen rätt.

Med tanke på att alla tre erbjuder en free prisnivå, kanske du vill leka lite med var och en innan du slutligen förbinder dig till en.