Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

MagDart, Realme-alternativet till Apples Magsafe

MagDart, MagSafe från Realme

{featureImage}

När Apple introducerade sin MagSafe-magnetkontakt var vi alla klara över att förr eller senare alternativen från många andra Android-telefontillverkare skulle komma. Nu har vi fått bekräftelsen på vem som blir den första att göra det: Realme.

Möt realme Flash, världens första Android-telefon med magnetisk trådlös laddning⚡ RT och svara med #realmeFlash om du är redo att uppleva dess magnifika attraktion. #realmeTechCharging #DareToLeap https://t.co/6rZhk42HggBild

Företagets VD själv, Madhav Sheth, bekräftade genom en tweet som han postade på sin Twitter-profil att realme Flash skulle vara den första telefonen i Android-världen att erbjuda en magnetisk trådlös laddare . Naturligtvis, i den här bilden finns det knappast någon information om hur dessa laddare kommer att se ut eller andra relaterade detaljer. De enda du kan se är baksidan och en ring som indikerar magnetkontakten.

Det här är dock internet och här flyger informationen, så mycket att bilderna på de två trådlösa och magnetiska laddarna som kommer med nämnda realme-telefon redan har läckt ut.

Den första av dem är väldigt lik Apples förslag och har en cirkulär design. Skillnaden verkar vara att den blir tunnare. Är detta relevant? Nja, möjligen inte, men det skadar aldrig att leta efter de mest raffinerade produkterna som möjligt.

Den andra laddaren kan verka grövre, eftersom den integrerar en fläkt inuti i enlighet med dessa spår och tjockleken på chassit. Men det kan vara mer än motiverat eftersom, även om den första endast skulle tillåta att nå en belastning på upp till 15W, kunde den andra nå hastigheter liknande eller identiska med de som erhålls med kabel.

Det senare borde egentligen inte komma som någon överraskning heller, eftersom trådlösa laddare som OnePlus erbjuder riktigt snabb trådlös laddning. Så det skulle helt enkelt vara att lägga till ett magnetiskt fixeringssystem till det förslaget som optimerar placeringen av enheten och därmed själva lasten.

Endast magnetiska laddare annars kommer det att finnas fler tillbehör

Nu när vi vet att Realme kommer att ha sina egna trådlösa och magnetiska laddare är frågan om de kommer att släppa några ytterligare tillbehör eller inte. Sanningen är att ingenting kan sägas förrän den officiella presentationen, men det skulle inte vara dåligt om de gjorde det.

För utan att underskatta fördelarna med Apples MagSafe måste vi erkänna att det mest intressanta finns i den där andra uppsättningen tillbehör som sträcker sig från plånböcker till stativfästen och till och med grepp med knappar för att använda kameraapplikationen och själva telefonen som kompakt. Även om du var tvungen att satsa på ett extra tillbehör skulle det utan tvekan vara ett alternativ till PowerBank med Apples MagSafe, men för Realme-enheter med MagDart.

Naturligtvis skulle det vara idealiskt om av en slump samma tillbehör för iPhone 12 också tjänar till den framtida realme Flash.