MacBooks: Lär dig versionerna och skillnaderna mellan dem

0 Shares

Apple har en rad med MacBooks Pro och MacBooks Air, det finns flera olika modeller tillgängliga. Men vet du skillnaden mellan dessa två rader av datorer?

MacBook är en serie bärbara datorer som kör Apples macOS-system. De första modellerna i denna linje kom ut runt 2006 och återlanserades i mer sofistikerade modeller 2015.

Sedan dess har varumärket bara utvecklat sin notebook-linje under åren, med allt kraftfullare funktioner och hårdvara.

I den här artikeln hittar du:

Vilka versioner av MacBook finns tillgängliga?

För närvarande har Apple två rader av bärbara datorer.

  • Macbook Air: de är modellerna för dem som behöver rörlighet på en daglig basis. De sticker ut för att vara lätta och tunna, lätta att bära.
  • MacBook Pro: det är den perfekta versionen för dem som behöver prestanda. I allmänhet har de tjockare hårdvara än Air-linjen, med mer intern lagring och mer RAM, för tyngre processer.

MacBook Air 2017MacBooks Air 2017

För att börja prata lite om Air line har vi MacBook Air 2017. Trots att den har släppts ett tag har den bärbara datorn en intressant konfiguration.

Din processor är en Intel Core i5 5:e generationens 1,8 GHz med två kärnor och 3MB cache. I lagring har den 128 GB SSD som ger högre inspelnings- och dataöverföringshastighet, förutom att den startar applikationer direkt.

RAM-minnet varierar beroende på användarens alternativ, som dessa alternativ: 1GB, 4GB, 8GB och 16GB.

MackBook Air 2017-skärmen har en 13,3-tumsskärm med en upplösning på upp till 1440 x 900, vilket garanterar en utmärkt bildkvalitet, överlägsen bärbara datorer som finns på marknaden.

Perfekt för studenter, skribenter och lågbearbetade uppgifter från Apples bärbara dator, den här bärbara datorn är perfekt för Apple-entusiaster. Emellertid är dess processor föråldrad och kanske inte längre stöds av Apple i framtida generationer.

Det kan vara mer intressant för dig att leta efter mer aktuella modeller, vilket kommer att vara fallet med modellen som vi kommer att visa dig härnäst.

MacBook Air 2020MacBooks Air 2020

2020-modellen, i sin mest grundläggande version, har en processor 10:e generationen i3, med en 256 GB SSD och 8 GB RAM-minne.

Med den har du mer kraft än din tidigare version, vilket garanterar att du kan utföra mer komplexa uppgifter, såsom: redigera bilder, redigera videor och spela några onlinespel.

Dess 13,3-tumsskärm ger en mycket mer överlägsen bild, med en upplösning på 2560 x 1600 pixlar. Och Apple garanterar att dess batteri räcker upp till 11 timmar.

Macbook Apple Air M1MacBooks Air M1

Den mest lovande och kraftfulla anteckningsboken i raden av bärbara datorer Luft. Den har en annan processor än de andra alternativen vi såg tidigare.

Processorn i fråga, det är en äpple m1, utvecklat av Apple själv för att säkerställa bättre prestanda för bärbara datorer av märket.

Processorn har visat sig vara lika kraftfull som Intels biffigaste processorer som Intel core i9.

Den bärbara datorn har också en SSD på 512 GB lagringsutrymme och upp till 16 GB RAM-minne.

13-tums MacBook Pro

Den här bärbara datorn är kraftfullare än Air-linjen, som använde Intels processor.

Den har en 5:e generationens Intel-processor upp till 2,5 GHz. 500GB SSD och 8GB RAM-minne.

MacBook Pro M1MacBooks PRO M1

När vi nu talar om de mest kraftfulla bärbara Apple-datorerna har vi Macbook Pro M1.

Denna skönhet har en 8-kärnig Apple M1-processor, 8-kärnig GPU och 16-kärnig neural motor.

13,3 tums LED-skärm med en upplösning på 2560 x 1600. RAM-minne med start på 8GB och 256GB SSD.

Vad är skillnaderna mellan Macbook Air och Macbook Pro?

Som du kan se hade varje bärbar dator en annan typ av processor, mängd lagringsutrymme och RAM-minne.

Det som verkligen gör skillnaden mellan Apples bärbara datorer är just bärbarheten och prestanda för varje linje.

Men när vi pratar om batterier kan vi se att alla modeller Proffs och luft varar upp till 7 timmar med vissa modellundantag. En bra tid om du behöver mycket självständighet för att använda din Mac på avlägsna platser.

De nya modellerna garanterar dock en lägre batteriförbrukning. Enligt Apple själva håller Macbook Air upp till 18 timmar.

0 Shares