MacBooks: LĂ€r dig versionerna och skillnaderna mellan dem

0 Shares

Apple har en rad med MacBooks Pro och MacBooks Air, det finns flera olika modeller tillgÀngliga. Men vet du skillnaden mellan dessa tvÄ rader av datorer?

MacBook Àr en serie bÀrbara datorer som kör Apples macOS-system. De första modellerna i denna linje kom ut runt 2006 och Äterlanserades i mer sofistikerade modeller 2015.

Sedan dess har varumÀrket bara utvecklat sin notebook-linje under Ären, med allt kraftfullare funktioner och hÄrdvara.

I den hÀr artikeln hittar du:

Vilka versioner av MacBook finns tillgÀngliga?

För nÀrvarande har Apple tvÄ rader av bÀrbara datorer.

  • Macbook Air: de Ă€r modellerna för dem som behöver rörlighet pĂ„ en daglig basis. De sticker ut för att vara lĂ€tta och tunna, lĂ€tta att bĂ€ra.
  • MacBook Pro: det Ă€r den perfekta versionen för dem som behöver prestanda. I allmĂ€nhet har de tjockare hĂ„rdvara Ă€n Air-linjen, med mer intern lagring och mer RAM, för tyngre processer.

MacBook Air 2017MacBooks Air 2017

För att börja prata lite om Air line har vi MacBook Air 2017. Trots att den har slÀppts ett tag har den bÀrbara datorn en intressant konfiguration.

Din processor Àr en Intel Core i5 5:e generationens 1,8 GHz med tvÄ kÀrnor och 3MB cache. I lagring har den 128 GB SSD som ger högre inspelnings- och dataöverföringshastighet, förutom att den startar applikationer direkt.

RAM-minnet varierar beroende pÄ anvÀndarens alternativ, som dessa alternativ: 1GB, 4GB, 8GB och 16GB.

MackBook Air 2017-skÀrmen har en 13,3-tumsskÀrm med en upplösning pÄ upp till 1440 x 900, vilket garanterar en utmÀrkt bildkvalitet, överlÀgsen bÀrbara datorer som finns pÄ marknaden.

Perfekt för studenter, skribenter och lÄgbearbetade uppgifter frÄn Apples bÀrbara dator, den hÀr bÀrbara datorn Àr perfekt för Apple-entusiaster. Emellertid Àr dess processor förÄldrad och kanske inte lÀngre stöds av Apple i framtida generationer.

Det kan vara mer intressant för dig att leta efter mer aktuella modeller, vilket kommer att vara fallet med modellen som vi kommer att visa dig hÀrnÀst.

MacBook Air 2020MacBooks Air 2020

2020-modellen, i sin mest grundlÀggande version, har en processor 10:e generationen i3, med en 256 GB SSD och 8 GB RAM-minne.

Med den har du mer kraft Àn din tidigare version, vilket garanterar att du kan utföra mer komplexa uppgifter, sÄsom: redigera bilder, redigera videor och spela nÄgra onlinespel.

Dess 13,3-tumsskÀrm ger en mycket mer överlÀgsen bild, med en upplösning pÄ 2560 x 1600 pixlar. Och Apple garanterar att dess batteri rÀcker upp till 11 timmar.

Macbook Apple Air M1MacBooks Air M1

Den mest lovande och kraftfulla anteckningsboken i raden av bÀrbara datorer Luft. Den har en annan processor Àn de andra alternativen vi sÄg tidigare.

Processorn i frÄga, det Àr en Àpple m1, utvecklat av Apple sjÀlv för att sÀkerstÀlla bÀttre prestanda för bÀrbara datorer av mÀrket.

Processorn har visat sig vara lika kraftfull som Intels biffigaste processorer som Intel core i9.

Den bÀrbara datorn har ocksÄ en SSD pÄ 512 GB lagringsutrymme och upp till 16 GB RAM-minne.

13-tums MacBook Pro

Den hÀr bÀrbara datorn Àr kraftfullare Àn Air-linjen, som anvÀnde Intels processor.

Den har en 5:e generationens Intel-processor upp till 2,5 GHz. 500GB SSD och 8GB RAM-minne.

MacBook Pro M1MacBooks PRO M1

NÀr vi nu talar om de mest kraftfulla bÀrbara Apple-datorerna har vi Macbook Pro M1.

Denna skönhet har en 8-kÀrnig Apple M1-processor, 8-kÀrnig GPU och 16-kÀrnig neural motor.

13,3 tums LED-skÀrm med en upplösning pÄ 2560 x 1600. RAM-minne med start pÄ 8GB och 256GB SSD.

Vad Àr skillnaderna mellan Macbook Air och Macbook Pro?

Som du kan se hade varje bÀrbar dator en annan typ av processor, mÀngd lagringsutrymme och RAM-minne.

Det som verkligen gör skillnaden mellan Apples bÀrbara datorer Àr just bÀrbarheten och prestanda för varje linje.

Men nÀr vi pratar om batterier kan vi se att alla modeller Proffs och luft varar upp till 7 timmar med vissa modellundantag. En bra tid om du behöver mycket sjÀlvstÀndighet för att anvÀnda din Mac pÄ avlÀgsna platser.

De nya modellerna garanterar dock en lÀgre batteriförbrukning. Enligt Apple sjÀlva hÄller Macbook Air upp till 18 timmar.

0 Shares