MacBook Pro 2021: Kameraförbättringar och andra funktioner

0 Shares

En webbkamera som kommer senare än väntat

Att införliva en kamera i en bärbar dator har varit standard i datorbranschen i många år. Apple var inte mindre och har också införlivat dem i hela sitt MacBook-sortiment under ganska lång tid. Men under de senaste åren har många användare klagat på att se hur det kaliforniska företaget fortsatte att införliva 720p-kameror. Ja, dessa är mycket bra och det kan vara det minsta för många användare, men mitt under distansarbete och distansstudier med möten, klasser och andra telematikhändelser verkade det för föråldrat.

MacBook Pro 2021

Redan i 2020 27-tums iMac, en 1080p objektiv var äntligen införlivat, även om både MacBook Air och MacBook Pro M1 följde med 720p. Enligt läckaren Dylandkt , de “Pro” bärbara datorerna som Apple kommer att lansera i slutet av 2021 om de äntligen kommer att införliva den här kameran och den har alla öronmärken att den kommer att se mer ut som den vi har i 24-tums iMac . Detta team har en lins med denna upplösning som avsevärt förbättrar bilden i sig, men med tillägg via mjukvara som gör det mycket ljusare och kommer till och med att tillåta porträttläge i FaceTime med ankomsten av macOS Monterey under hösten.

kamera imac

Och även om denna information inte är officiell, skulle det vara konstigt att tro att den inte kom av sig själv. Men att det var en läckare som Dylandkt som sa det, gör att möjligheten vinner mer. Vi minns att detta redan var korrekt med annan information tidigare, den senaste var att iPad Pro 2021 skulle inkludera ett M1-chip, något som han bekräftade flera månader innan det officiella tillkännagivandet från Apple ägde rum.

M1X-chip, nya portar och omdesign

För att fortsätta med analysen av samma läckare, skulle årets MacBook Pros innehålla en M1X-processor det skulle vara en förbättrad version av den nuvarande M1, som reserverar M2 för “Air”-modellerna som skulle lanseras i början av 2022. Till detta skulle läggas återkomsten av hamnar som t.ex. MagSafe, HDMI, och även en kortläsare . Inget nytt om vi ser MacBook för några år sedan, men det representerar en förändring i förhållande till vad vi hade haft under dessa år. Att markera skulle också vara eliminering av TouchBar , ett karakteristiskt inslag i sortimentet älskad och hatad lika mycket.

rendera macbook pro

När det gäller designen verkar det som att 13-modellen blir 14 tum , även om det är okänt exakt om det kommer att vara en mycket djup designförändring eller om den kommer att svara mer på en förändring som den som 15-tums MacBook Pro hade i sin tid. genom att minska de främre ramarna till 16 tum i en mycket liknande storlek. Just denna 16-tumsmodell kommer också att förnyas, även om en plötslig förändring i det här fallet verkar utesluten och det kommer troligtvis att sluta med att den monterar en liknande kaross.

0 Shares