Macbook med mekaniskt tangentbord: en fanboy får bygga den

0 Shares

Apple-tangentbordens mörka historia

Även om Apple-tangentbord är otroligt vackra i designen i både sina bärbara och stationära versioner, har de inte alltid presterat så bra som du skulle vilja att de skulle göra.

Fiaskot av allt detta kom med fjärils tangentbord . En produkt som kom från Macbooks hand “torr” 2015 och som förde med sig fler problem än glädjeämnen. Apple gick från ett tangentbord med avsevärd volym och knapprörelse, till den modellen där tangenterna knappt stack några millimeter från tangentbordets bas.

Tydligen verkade förändringen vara något till det bättre, men sanningen är att det blev företagets huvudvärk under de följande åren.

Den nya mekanismens bräcklighet, tillsammans med ett designfel som inte förseglade nycklarna ordentligt, gjorde att produkterna som implementerade den började misslyckas om och om igen. Nycklar som fastnade, hoppade eller slutade fungera på datorerna hos många användare som valde de senaste modellerna. Så efter de ständiga klagomålen från dessa människor och den massiva mottagningen av datorer i sin tekniska tjänst, beslutade Apple att aktivera en free reparationsprogram för de drabbade Macbook-datorerna.

Så, efter flera versioner av denna mekanism för tangentborden till sina produkter, avvisade Apple-företaget slutligen denna design med ankomsten av 16-tums Macbook Pro .

Feber för mekaniska tangentbord

Även om den nya nyckeldesignen som finns i Apple-datorer inte har varit ett problem hittills, tar trenden med att använda mekaniska tangentbord ut sin rätt på användarna. Så mycket att en pojke, som ser att införandet av denna typ av tangentbord inte skulle nå datorer på blocket, har valt att designa sin egen version som han har dubbat “MechBook” .

Han har dokumenterat hela processen genom en video som han lagt ut på sin YouTube-kanal. I den förklarar han hur han var tvungen att modifiera sin gamla Macbook Pro genom att plocka isär den bit för bit för att ta bort tangentbordet från den och till och med såg metalldelen av chassit som skilde tangenterna åt. Allt detta blandat med inslag av humor i en tolkning som han framför som om det vore en officiell presentation av själva Apple.

Tangentbordet som valts för att ersätta originalet är en RK 61 , som ändrade omkopplarna för Gateron MX SMD Gul för att öka tangenternas mjukhet. Resultatet av allt detta är en Macbook Pro med ett bakgrundsbelyst mekaniskt tangentbord som sticker ut (uppenbarligen) ovanför själva bärbara datorns kropp. Men visst kan känslan av att använda den typen av tangentbord vara bättre för många än originalet men, det ger en klar nackdel eftersom locket inte går att stänga.

Naturligtvis är detta något mer anekdotiskt och nyfiket än en handledning för vem som helst att göra. Den här killens YouTube-kanal är baserad på just den här typen av videor, nyfikna produktförvandlingar. Och mer än att bli ett team som du använder dagligen, det är ytterligare ett projekt som du har gjort för din publik.

Bärbara datorer med NuType-tangentbord

Om du vill uppleva ett mekaniskt tangentbord med din bärbara Apple-dator rekommenderar vi att du tar en titt på NuTypes . En produkt som vi redan berättade om för lite över ett år sedan.

Det är ett trådlöst mekaniskt tangentbord, som sitter ovanpå den bärbara datorns eget tangentbord och passar in i själva tangenternas urtag. Detta tangentbord har lågprofilerade Kaihua Choc mekaniska strömbrytare som är 42 % mindre än vanliga mekaniska tangentbordsomkopplare . Men för att få erfarenheten kommer de att klara sig ganska bra. Naturligtvis måste vi bära den tillsammans med den bärbara datorn.

0 Shares