M1X-baserade MacBook-proffs Àr fortfarande pÄ vÀg för i höst, 11-tums Mini LED iPad Pro för att bryta omslaget nÀsta Är

0 Shares

I korthet: Professionals som föredrar att arbeta under macOS-miljön har vÀntat pÄ en 16-tums MacBook Pro med Apple Silicon ett tag, och det ser ut som att deras dröm kommer att gÄ i uppfyllelse under de kommande veckorna. Samtidigt mÄste personer som har vÀntat pÄ en OLED iPad Air vÀnta minst ett Är till.

Nu nÀr dammet har lagt sig efter den senaste lanseringen av iPhone 13 och Apple Watch Series 7, ser mÄnga fram emot att se den efterlÀngtade MacBook Pro-uppdateringen som ryktas innehÄlla efterföljaren till Apple M1-chipset som debuterade i 13-tums MacBook Air och 13-tums MacBook Pro förra Äret.

Enligt Bloombergs Mark Gurman Àr den pÄgÄende Apple Silicon -övergÄngen pÄ god vÀg, och M1X kommer att bryta omslag vid ett evenemang nÄgon gÄng under de kommande fyra veckorna. Det nya chipet kommer enligt uppgift att finnas i tvÄ varianter som kommer att baseras pÄ en 10-kÀrnig design som innehÄller Ätta prestandakÀrnor och tvÄ energieffektiva kÀrnor.

Huvudskillnaden mellan de tvĂ„ M1X-varianterna kommer att ligga i GPU-konfigurationen, som kommer att integrera 16 kĂ€rnor i den nedre versionen och 32 kĂ€rnor pĂ„ high-end-modellen. Apple sĂ€gs ocksĂ„ arbeta med en “M2” -chipset som kommer att driva en ny Mac Pro och en ny iMac. NĂ€r det gĂ€ller Mac mini förvĂ€ntas företaget presentera en M1X-baserad uppdatering med fler portar “nĂ„gon gĂ„ng.”

Det Àr en stor chans att de kommande 14-tums och 16-tums MacBook Pro kommer att vara utrustade med högre upplösta Mini LED-skÀrmar, samt en HDMI-port, SD-kortplats och en ny MagSafe-laddningskontakt. Touch Bar kan bli valfri igen med den hÀr versionen eftersom det sÀgs vara pÄ vÀg ut.

Separat sa den kÀnda analytikern Ming-Chi Kuo att Apple har försenat sina planer pÄ att slÀppa en iPad Air med en OLED-skÀrm pÄ grund av kostnader och kvalitetsproblem. Den efterlÀngtade 11-tums iPad Pro med en Mini LED-skÀrm Àr dock fortfarande pÄ vÀg att slÀppas nÀsta Är. En iPad Air med en OLED -display skulle ha haft potential att kannibalisera försÀljningen för Mini LED iPad Pro -modellerna, men den nuvarande elnÀtet i leveranskedjan Àr en större oro för Cupertino -jÀtten.

0 Shares