Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Lyssna på musik via Bluetooth eller Wi-Fi: vilket ger bättre ljudkvalitet?

Lyssna på musik via Bluetooth eller Wi-Fi

Lyssna på musik via Bluetooth eller Wi-Fi

Vi kan säga att båda alternativen används för att lyssna på musik eller ljud utan att använda kablar. Som alltid händer har var och en sin fördelar och nackdelar . Men om vi talar i allmänna termer och vi letar efter högsta kvalitet, där måste vi namnge Wi-Fi. Det är den bästa tekniken för att lyssna på musik trådlöst.

Wi-Fi ger högre kvalitet eftersom de har en högre bandbredd jämfört med Bluetooth. Det betyder att musiken inte är extra komprimerad och ljudkvaliteten blir överlägsen. Om du ska använda högkvalitativt ljud, kommer definitivt att använda Wi-Fi att vara det perfekta alternativet för dig.

Det är särskilt bra för låtar som har mycket detaljer, musikkompositörer och människor som vill uppfatta detaljerna så mycket som möjligt. Med Bluetooth går en del av kvaliteten förlorad. Detta är en del av dess teknik, eftersom en begränsad bandbredd kommer att komprimera filerna.

Men betyder det att det alltid är bättre att lyssna på musik via Wi-Fi och inte Bluetooth? Svaret är nej. Du hittar fördelar och nackdelar när du använder båda teknikerna, så båda har en plats.

Problem med auriculares Bluetooth

Fördelar och nackdelar med Bluetooth och Wi-Fi för att lyssna på musik

Om vi ​​börjar med Blåtand och dess fördelar, en av dem är enkel användning . Det går snabbt och enkelt att para ihop enheter. Du behöver bara hörlurar och en annan enhet, som en dator eller mobil. Dessutom gör detta den superportabel: du behöver bara ta med dig din telefon och hörlurar var som helst, till exempel.

Vi kan säga att Bluetooth är idealiskt för de flesta fall. Det är faktiskt det vanligaste. För att till exempel lyssna på Spotify och liknande plattformar behöver du egentligen inte mer än att använda den här tekniken. Det kommer inte att kunna erbjuda överlägsen kvalitet, så du har inga begränsningar.

Nackdelen är det den kan inte mata ut så mycket data . Ljudet kommer alltid att tappa en viss kvalitet. Om du till exempel spelar en ljudfil av hög kvalitet måste den komprimeras för att fungera.

Å andra sidan har vi möjlighet till lyssna på musik via Wi-Fi . Fördelen är tydlig: ljudkvaliteten. Den har större bandbredd och det gör att du kan lyssna på ljud av högre kvalitet och det är perfekt för de filer som vi har nämnt. Det kommer inte att komprimera ljudet, eftersom det inte behöver det.

Istället är den negativa punkten att det är en mindre bärbar teknik . Du kommer inte att kunna ta med dig en Wi-Fi-högtalare överallt. Dessutom är installationen mer komplex än att använda Bluetooth. Det är inte något så tillgängligt för vem som helst att använda i vilken situation som helst.

Som du kan se finns det skillnader mellan att lyssna på musik via Bluetooth-enheter, vilket är det vanligaste, och Wi-Fi. Det sista alternativet är det som erbjuder högsta kvalitet, men det har nackdelen att det är mindre tillgängligt och lätt att använda. Du kan alltid förstärka Bluetooth-signalen i ditt hem.