LXQt 0.17, nyheter och nedladdning av Lightweight Desktop för Linux

LXQt är en av de snabbaste Linux-datorerna, snabbare än GNOME, KDE och till och med XFCE. Detta är speciellt utformat för att köras utan problem på alla typer av datorer med begränsade resurser, low-end utrustning eller mycket gamla datorer.

LXQt 0,17

Den nya versionen 0.17 av detta skrivbord är inte en lika stor uppdatering som 0.16 var för ett par månader sedan. Vi kan dock hitta några förändringar och några intressanta nyheter som vi kommer att se nedan.

Vad är nytt i LXQt 0.17

Den första av nyheterna som vi hittar i detta skrivbord är att, från och med nu, skrivbordet stänger alla sekundära processer när sessionen avslutas . På så sätt undviker vi att icke-LXQt-applikationer kan spara sessionsdata, samt spara oss fel och problem.

Filläsaren på detta skrivbord, PCManFM , har också några nya funktioner och korrigeringar. Den mest relevanta är den som låter oss se när filerna skapas när vi använder detaljvyn. En annan intressant förändring är att i utforskarens “verktyg”-meny hittar vi ett nytt alternativ som gör att vi kan öppna en ny flik, med administratörsbehörigheter, tack vare GVFS , utan att behöva anropa root. Suddiga miniatyrproblem vid förhandsgranskning av många filer är äntligen historia.

LXQt 0.17 - fecha creación explorador

Övrig ändringar för att markera i den här nya versionen av skrivbordet är:

  • Möjlighet att skapa startprogram eller genvägar från verktygsmenyn.
  • LXQt Power Manager låter oss nu växla mellan batteri och ström.
  • LXQt Panel (aktivitetsfältet) kan döljas automatiskt genom att placera ett fönster bredvid den.
  • LXImage Qt: Bildvisaren kan nu ändra storlek på fönster baserat på bildstorlek. Alternativ för miniatyrbilder har också flyttats.
  • LXQt Archiver kommer nu ihåg fönsterinställningar och stöder även ISO-bilder.

Naturligtvis har olika buggar som upptäckts i den tidigare versionen också korrigerats.

Hur man testar det nya lätta skrivbordet

Som vi har sett, även om det inte är en av de största uppdateringarna, är det en stor uppdatering. Om vi ​​vill testa nyheterna i detta skrivbord, kan vi ladda ner det och installera det i vår distribution enkelt, utan problem, från de officiella arkiven. Till exempel, för att testa det i Ubuntu skulle vi helt enkelt behöva köra:

sudo apt update && sudo apt upgrade -y sudo apt install lxqt openbox -y sudo omstart

Om vår distro är Rolling Release (som Arch eller Manjaro) kommer den nya versionen av skrivbordet redan att vara tillgänglig genom en normal uppdatering. Om inte, måste vi tvinga fram installationen från förvaret eller vänta på att de ansvariga ska starta den genom ytterligare en uppdatering.

Det finns också många distros som följer med denna stationära dator förinstallerad. Till exempel, om vi installerar Lubuntu, Fedora (LXQt edition), Båge , Manjaro eller Void Linux, vi kan njuta av LXQt. Självklart måste vi se till att skrivbordet är uppdaterat, för annars kommer vi att använda en äldre version och vi kommer inte att kunna ta del av nyheterna som vi just har sett.

Relaterade Artiklar

Back to top button