Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Lumi ger jailbroken iPhones bättre kameraprestanda i svagt ljus

Det råder ingen tvekan om att Apple häller massor av pengar på att forska och utveckla några av de bästa mobilkameraupplevelserna för smartphones i världen, men det gör det inte perfekt. Faktum är att fotografering i svagt ljus är ett särskilt område där iPhones kamera verkar släpa efter vissa av konkurrenterna.

Om Apples inbyggda nattlägesfunktion inte räcker för dig, kanske du vill överväga att öka din ante och prova en ny jailbreak-tweak som heter Lumi av iOS-utvecklare. Lumi kräver en jailbreakad enhet för att fungera, men resultaten är särskilt behagliga, särskilt om du är en amatör iPhone-fotograf och kämpar för att fånga den perfekta bilden i de mest krävande förhållanden med svagt ljus.

Hur imponerande är Lumi? Vi låter före- och efterexemplen inbäddade ovan och nedan tala för sig själva.
Som vi lär oss av utvecklarens långa release-inlägg på /r/jailbreak, använder Lumi längre exponeringstider för att släppa in mer ljus i kamerasensorn. Resultatet är ljusare fotografier som inte är lika svåra att urskilja, och det bästa av allt är att det är lätt att använda.

Först och främst bör det noteras att Lumi inte stöder iPads; den stöder dock alla iPhones så länge det är en iPhone 6s eller senare. Dessutom stöder justeringen bara iOS 13, och utvecklaren planerar inte att lägga till stöd för iOS 12. På samma sätt fungerar justeringen med både främre och bakre kameror på iPhones, men stöder inte teleobjektiv (så håll din zoomnivå i åtanke).

Så hur skiljer sig Lumi från Apples inhemska nattläge? Enligt FoxfortMobile är Night Mode en mjukvaruförbättring för efterbehandling av fotografier, medan Lumi ökar exponeringstiden för ett autentiskt fotograferingsresultat. Om din telefon har stöd för nattläge kan fotoförbättringar vara marginella, men om din telefon inte stöder nattläge är Lumi ett utmärkt sätt att få jämförbara resultat.

Som du kan förvänta dig av en tweak som ökar exponeringstiden, rekommenderas det att du håller din iPhone så stilla som möjligt under bilder (ibland mellan 5-6 sekunder) för att förhindra rörelseoskärpa. Utvecklaren rekommenderar ett stativ när det är möjligt, men detta är inte nödvändigt. Du kan också stänga av tweakens “High quality brusreducering”-funktion för att minska den tid som krävs för exponering.

Om du undrar varför du skulle behöva Lumi på en iPhone 11 Pro, noterar utvecklaren att tweaken “överbryggar gapet” mellan nattläge och de andra kameralinserna på iPhone 11 Pro som inte stöder det – som Selfie och ultravida kameralinser.

När det väl har installerats lägger Lumi till en dedikerad inställningsruta till appen Inställningar där användare kan konfigurera några alternativ efter eget tycke:

Här kan du:

  • Slå på eller av Lumi på begäran
  • Växla en etikett som påminner dig om att hålla dig stilla
  • Aktivera bilder i full upplösning
  • Aktivera högkvalitativ brusreducering (förlänger exponeringstiden)

De som är intresserade av att prova Lumi kan köpa tweaken för $3,99 från FoxfortMobiles personliga arkiv via sin favoritpakethanterare. Tänk dock på att tweaken endast stöder jailbroken iPhones som kör iOS 13 och 14.

Om du inte redan använder FoxFortMobiles personliga arkiv, kan du lägga till det i din valfria pakethanterareapp med följande URL:

https://foxfort.yourepo.com/

Kommer du att förbättra din iPhone-fotografering med den nya Lumi-tweaken? Dela varför eller varför inte i kommentarsfältet nedan.