Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Lucid’s Multi-GPU Wonder: Mer information om Hydra 100

Så många människor ställde riktigt bra frågor om Lucid och deras Hydra-motor efter att vi lagt upp den första historien om den. Vi hade möjlighet att sitta ner med dem och ställa några av dessa och andra frågor. Och de hade en hel del riktigt intressanta saker att säga.

Från en mil hög och löftet om hårdvara inte i år utan nästa, är det svårt att verkligen få en bra förståelse för exakt vad som händer och vilka konsekvenserna av denna hårdvara kan bli om de kan leverera på vad de säger att de kan. Vi ska göra vårt bästa för att förklara vad vi vet och även vilka fallgroparna kan vara.

Låt oss först ta upp frågan om boxen som vi visade upp i den tidigare bevakningen. Nej det kommer inte att behöva en extern enhet. Lucid har designat detta för att vara en lösning som kan släppas på ett moderkort eller ett grafikkort så integration och användarupplevelse ska vara sömlös.

Detta skulle vara ännu mer transparent än SLI och CrossFire eftersom inte ens en intern brygga skulle behövas. Anslut bara två kort från samma leverantör (och jag tror att de också behöver använda samma drivrutinsversion även om detta är mindre tydligt) så kommer prestandan att skalas linjärt med kapaciteten hos varje kort.

De nämnde det faktum att de kan implementera en lösning i en extern låda för bärbara datorer. För dem som behöver något bärbart men vill ha avancerad grafik hemma, kan de bara fästa grafikkorten kopplade med en Hyrda 100 (via PCIe över kablar) till den bärbara datorn. Inte idealiskt, men det erbjuder ändå vissa fördelar jämfört med avancerade interna kort (särskilt i värmeområdet) som du kanske inte behöver när du är på resande fot.

Låter det för bra för att vara sant? Ja. Såg vi att det fungerade? Säker. Har vi prestationssiffror? Inte än. Så det är gnället för oss. Vi vill verkligen testa den här saken innan vi skriver under på det. Att köra på både UT3 och Crysis (endast DX9 för tillfället — DX10 innan produkten levereras dock) är coolt, men att hävda tillämpnings-agnostisk linjär skalning över ett godtyckligt antal GPU:er med olika kapacitet är ett svårt piller att svälja utan oberoende bekräftelse.

Vi bad dem om hårdvara, och vi hoppas verkligen att de får oss lite förr snarare än senare. De verkade intresserade av att låta oss testa det också. Även om vi inte kan publicera siffror på den, skulle det räcka långt för oss att bli mer exalterade över produkten om vi kunde köra våra egna riktmärken på den bara för att se själva.