Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Low Profile Socket-A/Socket-370 Cooler Roundup – december 2001

Introduktion

Vi har pratat om kompakta servrar ända sedan vi migrerade till en 1U-databasserver för AnandTech-forum. Och idag, för första gången, granskar vi kompakta kylare riktade till dessa 1U-servrar. Fokus för denna sammanfattning är 1U-kylare för Socket A-processorer, som har högre kylningskrav än Socket 370-processorer. Ändå återspeglar resultaten vi fick här också kylarnas prestanda när de används med en Socket 370 CPU. Även personer som inte bygger en server men letar efter en avancerad lösning för att kyla sitt grafikchip kan ha nytta av den här artikeln.

Även på ett vanligt stationärt system är det ingen lätt uppgift att kyla processorer som försvinner över 50W. under de trånga förhållandena i ett 1U-serverhölje blir det ännu svårare, vilket gör valet av rätt kylfläns och ett bra övergripande kylkoncept avgörande.

Vi testade sju kylare för 1U-servrar, med hjälp av testmetoden som beskrivs i vår nya artikel om testmetod för kylfläns. Denna testmetod använder sig av en simulatorenhet som simulerar en CPU med en effektförlust på 43W – detta motsvarar den typiska strömförbrukningen för en 1GHz AMD Athlon MP (Palomino)-processor.