Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Low Power Server CPU:er: det energisparande valet?

Om du bara försöker få din applikation live på Internet, kanske du har intrycket att “grön IT” och “Strömförbrukningseffektivitet” är något som infrastrukturkillarna borde oroa sig för. Som en hårdvaruentusiast som arbetar för ett internetföretag oroar du dig förmodligen mycket mer för att hålla allt “i luften” än energibudgeten för dina servrar. Ändå kommer det inte att ha undgått någons uppmärksamhet att makt är en stor fråga.

Men istället för att upprepa klichéerna igen, låt oss ta ett enkelt exempel. Låt oss säga att du behöver en ödmjuk installation av 4 servrar för att köra dina tjänster på internet. Varje server förbrukar 250W när den körs med hög belastning (CPU på 60 % eller så). Om du är baserad i USA betyder det att du behöver ca 10-11 ampere: 1000W dividerat med 110V plus en säkerhetsmarginal. I Europa behöver du cirka 5 ampere (spänning = 230V). I Europa betalar du upp till 100 USD per månad per förstärkare du behöver. Priserna i USA varierar vanligtvis mellan $15 och $30 per förstärkare och månad. Så beroende på var du bor är det inte ovanligt att betala något som $300 till $500 per månad bara för att mata el till dina servrar. I värsta fall betalar du upp till $6000 per år ($100 x 5 x 12 månader) för att hålla en mycket grundläggande installation igång. Det är $24 000 på fyra år. Om du köper nya servrar vart 4:e år kommer du förmodligen att spendera mer på ström än på hårdvaran!

Att hålla ett öga på makten vid val av hårdvaru- och mjukvarukomponenter är alltså mycket mer än att följa hypen om “grön IT”. Det är helt enkelt det smarta att göra. Vi tar ytterligare en chans att förstå hur att välja dina serverkomponenter klokt kan ge dig en kostnadsfördel. I den här artikeln fokuserar vi på lågeffekt Xeons i ett konsoliderat Hyper-V/Windows 2008 virtualiseringsscenario. Sparar Low Power Xeons energi och kostnader? Vi utformade en ny och förbättrad metod för att ta reda på det.