Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Lova FastTrack/FastSwap IDE RAID Controller
Vi har sett trenden i vår vardag, två är bättre än en. Istället för att köpa en enda dyr bil för två personer att dela på, delar vi upp kostnaden och köper två bilar. Istället för att oroa dig för att täcka hyran för ett studentrum på college själv, delar du kostnaden mellan dig själv och en rumskamrat. Anledningen? Effektivitet. Det ligger i människans natur att vilja göra saker effektivt och samtidigt, så snabbt och så enkelt som möjligt, tyvärr är det inte alltid möjligt.
Hur många gånger har du önskat att du kunde vara på två ställen samtidigt? Även om det skulle vara av yttersta effektivitet att kunna utföra två uppgifter på två olika platser samtidigt, är det uppenbarligen inte ett rimligt alternativ på grund av livets grundläggande begränsningar.

Lyckligtvis, när vi har att göra med datorer, behöver vi inte alltid följa de lagar som styr våra vardagliga liv, medan vi inte kan göra två olika saker på två olika ställen samtidigt, på ett sätt kan en dator göra det. Trenden är en formation på samma idé bakom system med flera processorer, som säger att om du behöver mer kraft, bör lägga till en andra processor teoretiskt sett kunna göra just det, tillåta dig att göra två olika saker på två olika ställen samtidigt. Det motsvarar uppfyllandet av den orealistiska önskan att ha mer än två händer, och det är en tenor som har sträckt sig så långt som till grafikkortsindustrin med 3Dfx introduktion av SLI Voodoo2, möjligheten att kombinera två 3D-acceleratorer för att uppnå en betydande prestandahöjning. Återigen står vi inför samma instinkt, för att öka prestandan genom att använda sunt förnuft borde två vara snabbare än en, eller hur?

Samma princip, som du kanske eller kanske inte redan vet, har också tillämpats på hårddiskar genom användning av ett system som kallas Röverflödig
Array av jagoberoende Disks, eller RÄD. Som namnet vanligtvis antyder tillåter RAID att två eller flera hårddiskar kan anslutas på ett sätt som tillåter ett av två grundläggande alternativ, striping och/eller spegling. Även om detaljerna för de många funktionerna i RAID kommer att schemaläggas och förklaras senare, generellt sett har RAID alltid varit reserverad för servrar eller extremt avancerade arbetsstationer på grund av de extrema kostnaderna förknippade med RAID-baserade diskundersystem.

Fram till nyligen har RAID endast varit reserverad för SCSI-diskenheter, eftersom tanken på att ha ett lågpris IDE-baserat RAID-system aldrig riktigt slog fast. Det finns en hel del förvirring på marknaden över de faktiska fördelarna och funktionen med RAID, och det är den förvirringen och uppsättningen vanliga missuppfattningar som har lett till den virtuella frånvaron av IDE RAID-enheter. Detta beror helt enkelt på det faktum att den vanliga användaren förmodligen inte har blivit utsatt för fördelarna med RAID och därför inte har någon lust att spendera extra pengar på en till synes “värdelös” teknik.

Promise Technology, Inc., har alltid varit en anhängare av högre presterande IDE-enheter, och företaget har definitivt kommit långt på senare tid för att bli ett framstående namn inom hårddiskkontrollerbranschen. I hopp om att få IDE RAID-tekniken i händerna på avancerade konsumenter med en budget, skapade Promise två produkter baserade på deras egen IDE RAID-teknik, FastTrack och FastSwap Pro. Kommer Promises försök att integrera en IDE RAID-lösning verkligen att lyckas? Det finns ett antal faktorer som man måste överväga innan man ger ett grundligt svar på den frågan, och överst på listan?