Lösningsfel: “GPS-signalen har gått förlorad” i Google Maps och fungerar inte på min Android

0 Shares

Många gånger vill vi ut eller resa någonstans, men vi vet inte riktigt var det är, och vi vet inte heller om den platsen ligger nära en referenspunkt där vi kan lokalisera oss. Det hände oss alla, så för att inte gå vilse i staden använder vi appar som guidar oss till vår destination.

En av de mest använda apparna av miljontals människor är Google Maps. Det är en applikation som visar kartor och GPS och det är perfekt när vi behöver komma till den här platsen.

Vad är Google Maps?

Google Maps är bokstavligen ett verktyg som överför information till oss via GPS och kartlägger platsen dit vi vill åka. Den visar oss vägen till resmålet, det är en slags karta där den visar gator och delar av staden för att snabbt kunna lokalisera. När du anger en plats du vill åka eller “destination” visar Google Maps en blå stapel från var du är till dit du vill åka.

Denna applikation är ganska enkel att använda, När du anger en destination kommer appen att be dig välja vilket transportsätt du vill åka dit med.

Vanligtvis använder folk det när de kör bil, men tDu kan också välja att gå eller på någon kollektivtrafik och kommer att markera de minuter och timmar det tar att nå din destination.

Plattformen har många verktyg för förbättra användningen och göra den mer attraktiv. Du kan aktivera mörkt läge i appen och det kommer att ändras, du kan även lägga till musik att lyssna på medan du kör och många andra verktyg.

Google Maps och signalproblem

Google Maps plattform det är ganska coolt och lätt att använda, Dessutom tar det oss ur problem när vi akut behöver ta oss till en plats. Men som med alla bra appar hittar vi alltid ett litet fel i den som kan göra oss upprörda.

Många användare har presenterat detta problem förlorar GPS-signalen när de ansluter Google Maps. Detta problem är ganska vanligt och också ganska lätt att fixa, vi kommer att förklara hur man gör det nedan.

Jag tappade min GPS-signal i Google Maps

Det finns olika anledningar till att en ansökan misslyckas. Så vi börjar med att beskriva deras lösningar. Följ steg-för-steg-instruktionerna för att fixa det.

Det första du kan göra är uppdatera Google Maps-appen, appen uppdateras varje gång och lägger till förbättringar och buggfixar till plattformen. Detta är det enklaste alternativet av alla som kan lösa ditt lilla appproblem. Så gå direkt till Play Butik, sök efter Google Maps i applikationssökningen och klicka på knappen “Uppdatera”.

Om appen inte har några väntande uppdateringar, gå till i rensa cacheminne och appdata. Du kommer snabbt att uppnå detta genom att gå till telefonens inställningar, gå till avsnittet “applikationer” och söka efter Google Maps, efter att ha gått in, tryck på “radera cache och applikationsdata” och det är allt.

Om problemet kvarstår kan du prova en annan teknik, dvs kalibrera kompassen. Google Maps erbjuder oss möjligheten att kalibrera kompassen för att följa rutten eftersom det kan indikera en plats som inte svarar.

För att kalibrera kompassen från appen är det första du ska göra att öppna Google Maps och välja den punkt där vi är på kartan så kommer ett avsnitt upp som säger “Kalibrera kompassen” och de måste följa instruktionerna och utföra de rörelser som visas på skärmen. Försök att göra dessa rörelser två gånger så att du inte får problem när du behöver beräkna din plats.

Google Maps visar inte min plats

Den sista metoden är att aktivera högprecisionsläget hjälper oss att hitta platsen snabbt och korrekt. För att kunna aktivera detta läge måste du gå till telefoninställningarna och trycka på “plats”, kom ihåg att du måste ha plats aktiverat, om inte kan du skjuta fältet ovanför och aktivera plats.

Välj sedan högprecisionsläge och det är allt, Din GPS borde inte vara ett problem letar efter en adress. Till och med Google Maps-appen.

0 Shares