Lösning på problem med den mobila USB-laddaren

0 Shares

Lösning på problem med den mobila USB-laddarenLösning på problem med den mobila USB-laddaren

Vi vet redan att mobilt batteri är ett av de element som lider mest och försämras innan. Men vi glömmer också bort laddaren, ett element som vi ansluter dag ut och dag in också för att ladda vår telefon. Du har säkert någonsin laddat den och laddningen är inte klar, den är långsammare än normalt eller så laddar den inte direkt batterinivån. Det kan bero på många orsaker, och i den här artikeln kommer vi att ge dig lösningar för att känna till problemen med din mobil laddare.

Innan du går vidare med att köpa en ny kabel, adapter eller i värsta fall till fickan, en ny telefon, bör du tänka på att det i de flesta fall är problem som enkelt kan lösas. Det vanligaste är faktiskt att problemet kommer från själva laddningsenheten och man behöver bara byta en av delarna, även om det också kan vara så att det är ett problem med mobilen.

Är det ett kabel- eller mobilfel?

Det verkar vara en enkel fråga, men det är långt ifrån det. När vi ser att vår mobil inte laddas skyller vi vanligtvis på batteriet, eftersom det som sagt är ett av de ömtåligaste delarna i vår enhet. Men den laddningsport är vanligtvis det vanligaste problemet när vi befinner oss i situationen att vi inte kan ladda vår telefon, eftersom dess stift försämras när vi ansluter den till laddaren.

Å andra sidan finns det tillfällen då kabel- är boven. För att kontrollera om problemet kommer härifrån är den enklaste lösningen att lägga din mobil till ladda med en annan kabel . På så sätt, om du ser att din telefon laddas korrekt, vet du redan var problemet kommer ifrån. Slutligen, den eluttag kan också vara orsaken, även om detta vanligtvis sker mycket sällan. Om du vill vara säker, använd ett annat uttag i ditt hus och sätt mobilen att ladda. Om du ser att den gör det normalt har du redan stött på ett annat problem.

Om problemet är med kabeln eller laddaren…

Skadad eller trasig USB-kabel

kabel roto movil

Precis som vi oroar oss för att ta hand om vår mobil, ägnar vi inte samma uppmärksamhet åt USB-kabeln. Detta kan försämras mycket lätt, eftersom vi använder det praktiskt taget dagligen för att ladda vår enhet. När vi reser brukar vi dessutom rulla ihop den och varva ner den på ett dåligt sätt, utan att glömma en annan dålig vana: att hålla kabeln spänd medan mobilen laddas.

Med tidens gång och långvarig användning kan laddningskontaktstiften skadas och inte få bra kontakt med mobilen. I det här fallet är det mycket vanligt att när vi upptäcker att vår enhet inte laddar och vi flyttar kabelns läge, fungerar belastningen intermittent. Dessutom kan plasten som omger själva kabeln också “flassa” och som en konsekvens kan de interna kontakterna skadas. I händelse av att det inte fungerar måste du köpa en annan, även om denna komponent vanligtvis är billig.

Kontrollera adapterns status

Om vi ​​redan har sett till att kabeln fungerar korrekt och vår mobil fortfarande inte laddar, kan felet vara med adapter . Liksom den tidigare kan adaptrar gå sönder med tiden, och i vissa fall kan felet föregås av en strömstörning eller överhettning. Det kan också vara en adapter av dålig kvalitet och därför inte långvarig. Om du vill kolla om det är ett problem med detta, anslut din mobil till en dator via en USB-kabel. Om du känner igen det kommer problemet att ligga i detta.

Till skillnad från kablar är adaptrar dyrare. Men den viktigaste faktorn att ta hänsyn till innan du köper en ny är att vi måste se till att den använder samma spänning som vår. Och om vi köper en original från samma tillverkare, desto bättre.

Är den kompatibel med din mobil?cargadores

När vi köper en mobil har de alla sin originalladdare. Men när det är dags att ändra det, vänder vi oss vanligtvis till billigare alternativ för att spara lite pengar. Detta kan vara ett problem för vår telefon eftersom det kan skada dess livslängd och batterihälsa. Det handlar inte heller om att köpa samma laddare eller skaffa marknadens bästa utan man måste ta hänsyn till flera punkter.

Innan vi köper en ny måste vi titta på strömstyrka och Spänning som vår enhet stöder. Värdena på vår framtida laddare skulle aldrig vara högre än specifikationerna som visas i det tekniska bladet för vår mobil, särskilt det andra, eftersom batteriet kan överhettas och till och med skada moderkortet. Därför är den bästa lösningen att köpa en original- en för att se till att den inte skadar batteriet i vår terminal.

Var du hittar laddare för din mobil

Som vi redan har sagt tilldelas varje mobil en adapter speciellt utformad för att passa var och en. Vi kan dock alltid satsa på andra alternativ som inte är från samma tillverkare och även om de inte matchar kommer de att se till att vi förlänger livslängden på vår enhet. Här har du en komplett guide med alla tillverkares officiella laddare. Du har trådbundna och trådlösa laddningssystem, samt tillbehör till din bil.

Å andra sidan kan du också satsa på en universal laddare . Dessa är mycket mångsidiga och kan anslutas till alla typer av enheter, såsom surfplattor, kameror och inculco bärbara laddare. Dessutom fungerar den med alla typer av spänningar och kapaciteter och de är effektivare än konventionella, eftersom belastningskontrollen är mycket mer exakt än och vi kommer att spara problem med överhettning. Här nedan ger vi dig två bra alternativ.

Om din mobil inte laddar på grund av mobilen

Rengör kontakten

limpiar conector movil

Ibland kan USB-porten bli smutsig. Denna port tenderar att lätt samla smuts eller damm, eftersom den alltid är utomhus. Om det är smutsigt kan vi göra flera saker. Det enklaste är att blåsa hårt in i spåret så att ytan försvinner. En annan lösning är att använda en stift , tandpetare, eller annat mycket fint föremål. Med mobilen av , fortsätter vi att sätta in den i porten för att gradvis ta bort all smuts.

Kontakten är skadad

Det är vanligt att på grund av fortsatt användning och kontinuerlig laddning flyttas portens interna komponent eller direkt skadas, vilket gör att kontakten inte uppstår korrekt och laddar inte batteriet. Som i det föregående fallet kan vi använda något tunt och skarpt och, mycket noggrant, utöva en liten kraft på stiften för att försöka räta ut dem. Men i de flesta fall måste vi ta med vår telefon för att fixa.

Återställ batteriet

Ett mycket bra alternativ som vi kan tillämpa om vi anser att mobilbatteriet är dåligt kalibrerat. Detta inträffar när den visar oss felaktiga laddningsprocent, när den inte laddas helt eller när den stängs av oväntat innan dess tid. Dessa faktorer kan också påverka batteriets hälsa och minska dess livslängd avsevärt. Om du vill återställa batteriet behöver du bara följa dessa steg:

 • Det första du måste göra är avgift din telefon fullständigt. Om du tror att den inte är kalibrerad, låt den ladda i några minuter till även om den har nått 100 %.
 • Nästa steg är att ladda ner din mobil fullständigt tills den stängs av av sig själv.
 • När batteriet tar slut, låt det sitta för 3-4 timmar . Detta kommer att rensa upp resterande överbelastningar som orsakar dekalibrering.
 • När du har låtit den tiden gå, ladda om mobilen fullständigt . Det måste vara avstängt. Om du vill vara säker, vänta några minuter till efter att du har nått 100 %.
 • Till sist, sätta på mobilen och använder den normalt.

Uppdatera din mobil

aktualisera mobil

En annan möjlig lösning är att uppdatera vår telefon till den senaste versionen av dess operativsystem. Vissa lager av anpassning med felaktig optimering kan orsaka en hög batteriförbrukning och göra mobilens autonomi mindre än den hade tidigare. Därför är det bäst att vänta på nästa uppdatering för att försöka lösa problemet. För att göra detta måste du göra följande:

 • Få tillgång till din telefon Inställningar.
 • Inuti, leta efter Programuppdateringen flik.
 • Klicka på ladda ner och installera alternativ.
 • En uppdatering kommer inte alltid att vara tillgänglig, så i dessa fall måste du vänta för att försöka lösa problemet. Om du har automatisk nedladdning med Wi-Fi aktiverat , du kommer att få ett meddelande när en ny version är tillgänglig.

Återställ fabriksmobilen

Om alla tidigare lösningar inte har fungerat är det sista alternativet vi har att göra Återställ telefonen till fabriksinställningarna. Att göra detta är ett beslut av yttersta nödvändighet, även om det vanligtvis löser felen eller problemen med vår mobil. Först av allt, kom ihåg att göra en säkerhetskopia att spara all din data, eftersom din mobil som du vet kommer att vara helt tom. För att återställa den från fabriken måste vi följa följande steg:

 • I den inställningar av vår mobil går vi till Avsnittet Allmän administration
 • Inom detta letar vi efter Fliken Återställ
 • Här har du flera alternativ. tryck på Alternativ för fabriksåterställning.
0 Shares