Löser problemet med missat fel Api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll – programmet kan inte startas (exempel)

0 Shares

Ibland ger vĂ„r dator oss ett fel och vi vet inte vad det Ă€r, i det hĂ€r fallet visar vi dig lösningen fel api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll saknas api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll – Programmet kan inte startas.

Eller sÄ kan du se ett meddelande om att du behöver en uppdatering frÄn Microsoft för att fortsÀtta installera den nya appen.

Om du tycker att det hÀr felet Àr frustrerande, lÀs vidare för att ta reda pÄ hur du ÄtgÀrdar problemet.

Vad orsakar felet “api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll saknas”?

NĂ€r du försöker starta ett program eller anvĂ€nder ett program som Microsoft Office och Adobe-program kan du fĂ„ felmeddelandet: “Programmet kan inte startas eftersom api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll Ă€r saknas pĂ„ din dator.

api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll-fellösningen saknas eller sÄ Àr en av dem att prova installera om programmet för att reparera det hÀr programmet.

Det Àr svÄrt att möta detta fel om anvÀndningen av den hÀr appen Àr brÄdskande. Men vet du vad som orsakade detta fel? Det finns frÀmst tre skÀl:

 • Som en del av det omdistribuerbara Visual C ++-paketet installerades inte Universal C Runtime (CRT) korrekt.
 • Filen api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll bör finnas i det omdistribuerbara paketet Microsoft Visual C ++ för Visual Studio 2015. Men din dator har inte denna programvara.
 • Microsoft Visual C ++ Redistributable Package för Visual Studio 2015 saknas eller Ă€r skadat.

DÀrför, om du vill korrigera detta fel, kan du övervÀga dessa tre skÀl.

Se till att Windows Àr uppdaterat

Det snabbaste sÀttet att hitta en lösning pÄ api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll saknas eller att ÄtgÀrda problemet Àr se till att ditt operativsystem Àr uppdaterat.

Det betyder att du mÄste ha en av de senaste versionerna av Windows, eller om den kraschar, en av versionerna av Windows 10, beroende pÄ vilket som Àr bÀst.

För att manuellt uppdatera Windows-operativsystemet, följ dessa steg:

 • Skriv “InstĂ€llningar” i sökfĂ€ltet och vĂ€lj lĂ€mpligt alternativ, eller sĂ„ kan du klicka pĂ„ ikonen “InstĂ€llningar” i Start-menyn.
 • I instĂ€llningsmenyn vĂ€ljer du “Uppdatera och sĂ€kerhet”.
 • Se till att vĂ€lja “Windows Update” frĂ„n menyn till höger. PĂ„ vĂ€nster sida klickar du pĂ„ knappen «Uppdatera status»Det stĂ„r« Sök efter uppdateringar ».
 • Om en uppdatering Ă€r installerad mĂ„ste du starta om datorn innan den trĂ€der i kraft. För att göra detta, klicka pĂ„ “Ström”-ikonen i Start-menyn och vĂ€lj “Starta om”.

Om en blockerad eller saknad uppdatering stör funktionen hos DLL, denna metod bör lösa problemet.

Men om du fortfarande har problem med appen, fortsÀtt till nÀsta steg.

Kör en systemfilkontroll

Windows levereras med ett förinstallerat program som kan söka efter fel i andra program som körs pÄ ditt system.

Du kan enkelt hitta och reparera filen saknar api-ms-win-crt-runtime- | 1-1-0.dll. Följ dessa steg för att köra en filkontroll:

 • Skriv “cmd” i sökfĂ€ltet och tryck [Intro].
 • Högerklicka pĂ„ “Kommandotolken” och vĂ€lj “Kör som administratör” frĂ„n rullgardinsmenyn som visas.
 • Efter att ha öppnat kommandotolksfönstret, skriv “sfc / scannow»Efter kommandotolken (utan citattecken) och tryck [Intro]. VĂ€nta tills processen Ă€r klar. Detta kan ta lite tid.
 • Du mĂ„ste starta om datorn efter att skanningen Ă€r klar. Som tidigare, klicka pĂ„ “Ström”-ikonen i Start-menyn och vĂ€lj “Starta om”.

Vad Ă€r “api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll”?

Innan vi introducerar filen “api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll”, lĂ„t oss prata om DLL. DLL stĂ„r för Dynamic Link Library och Ă€r en mjukvarufiltyp.

I Windows Àr mÄnga applikationer ofullstÀndiga och omöjliga. De Àr uppdelade i flera relativt oberoende filer i Windows dynamiska lÀnkbibliotek.

NÀr programmet startas kommer lÀmplig DLL-fil att anvÀndas.

Det betyder att DLL-filen aktiverar att programmet bryter ner olika komponenter i olika moduler sÄ att applikationer kan lÀgga till eller ta bort nÄgra av dem för att aktivera eller inaktivera vissa funktioner.

Tack vare denna funktion kostar programmet mindre utrymme eftersom det inte behöver hela DLL-filen.

DLL:er kan delas in i tvÄ typer: dynamisk lÀnk vid laddningstid och dynamisk lÀnk vid körning.

api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll tillhör uppenbarligen dynamiska lÀnkar vid körning. Det anses vara en viktig fil i Windows-operativsystemet.

En uppsÀttning kontroller och funktioner som tillhandahÄlls av den kan appliceras pÄ Windows.

0 Shares