Los Angeles Dodgers vinner World Series Social Media Battle

0 Shares

I går kväll mötte Los Angeles Dodgers mot Houston Astros i Game 1 i World Series. De två stora franchiserna har genomgått episka mästerskapstorkor, vilket innebär att på bara några dagar kommer en stad att vara den lyckligaste de har varit på decennier. Det finns dock en annan kamp mellan de två lagen som du förmodligen är lite mer involverad i: sociala medier. Och ungefär som i spel 1 kom Dodgers ut på toppen.

Enligt data från Sprout Social speglade Los Angeles Dodgers sin Game 1-seger genom att generera nästan tre gånger så mycket surr som Houston Astros. Dodgers, tillsammans med deras hashtag #ThisTeam, tjänade 316 059 på Twitter, medan Houston Astros och deras hashtag #EarnHistory tjänade endast 126 921. På samma sätt toppade förlovningen halvvägs genom spelet, med Dodgers som slog 92 368 per timme och Astros nådde bara 30 864 per timme.

Som en ivrig sportfans är det svårt för mig att inte skrika “Vem bryr sig !?” högst upp i lungorna. Men för dem som inte belastas av superfandom är engagemang på sociala medier nyckeln för team att bygga sitt imperium. När allt kommer omkring, utan en social media-närvaro, har du inget fansstöd. Och utan fansupport har du inget team.

“Medan vinnarna av världsserien kommer att avgöras officiellt på fältet är engagemang för socialt en primär motivator för många fans”, säger Andrew Caravella, vice vd för strategi och varumärkesengagemang på Sprout Social.

”Händelser med hög synlighet som detta ger lagen en möjlighet att förvandla vädret och obesvarade till mer anslutna, lojala anhängare, och varje social interaktion är en kontaktpunkt längs den vägen. Om det görs bra kommer antändning av fans på socialt att visa en bestående effekt på fanslojalitet och biljettförsäljning för ett verkligt vinnande resultat – oavsett vilket lag som går iväg med pokalen. ”

Verkligheten är att sport är ett företag. Lagen förlitar sig på biljettförsäljning och marknadsföring för att hålla fans i sätena, spelare på bänken och korv i koncessionsställen. Och med att sociala medier blir en nödvändighet i näringslivet är engagemangsantal lika viktiga som körningar på resultattavlan. Tja, kanske inte så viktigt, men det är definitivt där uppe.

Läs mer om sport och teknik på TechCo

0 Shares