Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Lördag eftermiddag på campus

Lektionerna är officiellt över men jag måste bege mig till campus i eftermiddag för att bestrida hur ett program som min partner och jag lämnade in för nästan två månader sedan betygsattes för bara ett par dagar sedan. Det är något som hade kunnat lösas via mejl men som bara fungerar om personen du mailar faktiskt svarar dig 🙂 Hur som helst, det är tyvärr vad jag håller på med i eftermiddag.

Jag fick Deus Ex 2, jag älskade originalet men jag hatade det faktum att det körde som en skit på allt annat än ett 3dfx-baserat kort (som var långt ifrån de snabbaste korten ut vid den tiden). Uppföljaren kommer tyvärr inte att köras på högre än 1024×768 utan att bli hackig på en Radeon 9800 Pro; Jag har ännu inte provat det på ett NVIDIA-kort men jag är ganska nyfiken. Jag ska se om jag överhuvudtaget kan göra ett riktmärke av det eftersom det kan vara ett intressant tillägg till vår spelsvit. Jag kan inte säga om spelet är CPU- eller GPU-bundet än eftersom jag inte har laddat upp det på något annat än Athlon XP som jag råkade vara i närheten av medan jag hade CD-skivorna, det ska jag leka med idag.

Vår första granskning av kringutrustning på mycket länge har publicerats idag som utlovat, det är en 3-vägs shootout av nybörjarpennplattor. Om du är en artist och är nyfiken på dessa saker så kanske du vill ta en titt på recensionen. Nästa granskning av kringutrustningen är en sammanfattning av fotoskrivaren under 200 $ och jag hoppas att den ska vara tillgänglig nästa helg. Allt det här är nytt för oss så vi skulle uppskatta all feedback, inklusive saker du skulle vilja se på den perifera fronten.

Jag nämnde lagringsrecensioner i min förra blogg, men jag letar fortfarande efter mer svar när det gäller vad du vill se först. Ett problem med testsviten som den ser ut är att den bara testar upp till de första hundra MB av enheten den är installerad på, så det du förlorar är en skillnad i prestanda mellan inre och yttre överföringar. Jag arbetar på ett par testsviter till för att betona dessa förhållanden för att ge en mer grundlig analys av diskprestanda, jag hoppas att det ska vara klart i slutet av helgen.

Jag såg Elf igår kväll; det var bättre än jag förväntat mig och faktiskt ganska underhållande. Jag har fortfarande inte sett Matrix Re…Ra…den tredje. Jag väntade på att min flickvän skulle komma ner för att se den med henne, men nu är jag mer och mer frestad att bara vänta tills den kommer upp på biograferna för $1,50, vilket på något sätt bara verkar fel med tanke på att det är Matrix. Det kanske blir min favoritfilm på juldagen i år 🙂 Inget är bättre än att gå ut och se en film den 25:e, vägarna är tomma och biograferna likaså.

Njut av lördagen, lika varm eller kylig som den kan vara där du är.