Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Logitech SoundMan Xtrusio DSR-100

Introduktion

I början av maj förra året erbjöd Logitech en förhandstitt på deras nya högtalarmodeller inom produktlinjen SoundMan. De tre lägre modellerna, SR-30, S-20 och S-4, har varit tillgängliga ett bra tag, även om flaggskeppet i linjen, Xtrusio DSR-100, precis har kommit ut på marknaden. Det är det överlägset mest kraftfulla systemet i deras linje, och erbjuder en total effekt på 100 watt RMS.

Även om Logitech kanske är mer kända för sina pekdon och andra gränssnittsenheter, är datorljudsystem en förlängning av deras ansträngningar att integrera den analoga värld vi lever i med datorernas digitala värld. Deras ansträngningar har resulterat i några utmärkta enheter och de har gjort en stark ansträngning för att föra över samma avsikter till sin multimedialinje.

DSR-100-systemet är ett 4.1-högtalarsystem som består av oberoende vänster och höger främre och bakre surroundhögtalare i kombination med en subwoofer utformad för att förlänga den låga frekvensresponsen i hela paketet. Medan Logitech använde de traditionella plasthöljena för satellithögtalarna, har de använt ett extruderat aluminiumhölje för subwoofern, som också rymmer förstärkaren och strömförsörjningen. Detta tillför definitivt massa till subwooferhöljet och gör det möjligt för föraren att börja arbeta med rörlig luft istället för att böja ett plasthölje.

Förutom de fyra satelliterna och subwooferhöljet, inkluderar systemet en trådbunden fjärrkontroll som har funktioner för strömbrytare, volym och front till bakre faderkontroller, förutom att den innehåller ett 1/8” hörlursuttag. Systemet innehåller också en kopia av CyberLinks PowerDVD-programvara för DVD-uppspelning. Här är vad Logitech säger om deras system:

Specifikationer (med tillstånd av Logitech)

RMS-effekt:

Totalt 100W @ 10%THD
Satellit 12W vardera
Subwoofer 52W

Frekvenssvar:

28Hz – 20kHz

Crossover frekvens

160 Hz

S/N-förhållande:

80dB

Ingångskänslighet:

130 mV max.

Ingångsimpedans

10 kW

Signalingång (ljudkälla)

Två 3,5 mm (1/8”) analoga stereojack

Ett 3,5 mm (1/8”) digitalt 4-kanalsuttag

Signalutgång (hörlurar)

3,5 mm (1/8”) stereo minikontakt

Strömförsörjning:

AC 90V-240V (inbyggd auto-switch transformator)

Satellitdrivrutin (per satellit)

57 mm diameter neodymmagnetdrivrutin, skärmad

Drivrutin för subwoofer

150 mm diameter medbringare, magnetiskt skärmad

Satellitmått (HxBxD)

6x3x3 tum (152x76x76 mm) vardera

Subwooferns mått (HxBxD)

12,2×7,5×11 tum (310x190x280 mm)

Systemvikt

14,75 lb (6,7 kg)