Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Logitech MX Master 3S trådlös mus

Logitech MX Master 3S: Två minuters recension

Den nya trådlösa musen Logitech MX Master 3S är ett utmärkt exempel på hur man fixar något som inte var trasigt till att börja med. Med tanke på dess föregångare, Logitech MX Master 3, sitter just nu bekvämt högst upp på TechRadars lista över de bästa datormössen, det fanns inte mycket behov av att manipulera med en vinnande formel ändå.

Släppt tillsammans med det trådlösa tangentbordet Logitech MX Mechanical Mini, är Logitech MX Master 3S tillgänglig för köp nu i USA och Storbritannien, såväl som på olika globala platser. Det bör dock noteras att i skrivande stund verkar kringutrustningen inte ha kommit ut i butikerna i Australien eller Nya Zeeland.

Logitech MX Master 3S ansluter sig till Logitechs växande lista över trådlösa möss inriktade på kontorsanställda. Medan andra som Logitech Lift och Logitech MX Anywhere är mer minimalistiska och har helt olika design, kan MX Master 3S verkligen anses vara det mer kompletta (och dyrare) alternativet.

Med sju tysta taktikknappsingångar som kan anpassas genom Logitechs egen programvara, kan MX Master 3S vara ett utmärkt verktyg för kontorsanställda som vill effektivisera sin produktivitet. Dess 70-dagars batteritid är också ett bra försäljningsargument, liksom inkluderingen av en USB Type-C-laddningsport placerad på enhetens framsida.

Musen kan paras ihop med upp till tre Windows-, Mac-, Android- och iOS-enheter via Bluetooth. Enheter som saknar Bluetooth-anslutning kan fortfarande ansluta till Logitech MX Master 3S via den medföljande 2,4GHz Logi Bolt USB Type-A-mottagaren.

En av de största förbättringarna som introducerats i den uppdaterade musen är dess 8 000 DPI optiska sensor, som låter användare som arbetar på högupplösta skärmar dra fördel av den ökade precisionsspårningen. Men de flesta användare kommer sannolikt inte att dra nytta av den här funktionen.

Logitech MX Master 3S:s utarbetade design har dock några nackdelar. På grund av enhetens ergonomiska design är den inte lämplig för vänsterhänta användare, och den är inte heller särskilt bekväm att använda för personer med mindre händer. Människor som är vana vid att hålla sin mus med något annat än ett vanligt handgrepp kommer sannolikt också att behöva ta lite extra tid för att vänja sig vid MX Master 3S.

Logitech MX Master 3S: Pris och tillgänglighet

  • Hur mycket kostar det? $99,99 / £119,99 / AU$169,95
  • Var finns den tillgänglig? Du kan köpa den i USA, Storbritannien och över hela världen

Logitech MX Master 3S är tillgänglig i USA, Storbritannien och över hela världen för $99 / £119. Det förväntas dock komma ut på marknaderna i Australien och Nya Zeeland någon gång inom en snar framtid för ett förväntat pris på AU$169,95.

Musen finns i två färger, Graphite och Pale Grey.

Dagens bästa Logitech MX Master 3S-erbjudanden

Logitech MX Master 3S: Design

  • Ergonomisk design och tyst klickning
  • Anpassningsbara appspecifika ingångar
  • Kan vara obekvämt för vissa användare med mindre händer

Istället för att göra grossistförändringar och manipulera den vinnande formeln från sin föregångare, Logitech MX Master 3, bygger 3S på sin grund genom att bara lägga till några små förändringar i livskvaliteten.

Logitech hävdar till exempel att den nya MX Master 3S är 90 % tystare än den tidigare modellen. Detta är en betydande förbättring jämfört med de tidigare modellerna eftersom det gör musen mycket mer lönsam att använda i delade arbetsmiljöer. Det är också förvånansvärt användbart för lömsk multitasking under det ibland tråkiga videosamtalet.

Logitech MX Master 3S har en arsenal med sju knappar: de klassiska vänster- och högerklicksknapparna, en mittknapp, en knapp för växlingshjulsläge, två stötfångare bakåt och framåt och en gestknapp. Enheten har också ett praktiskt horisontellt rullhjul på vänster sida.

Förutom vänster- och högerklicksknapparna kan alla ingångar anpassas med Logitechs Options+-programvara, så att du kan tilldela specifika kommandon för några av de mest använda arbetsplatsapparna som Google Chrome, Microsoft Word, Microsoft Teams och mer.

Men trots sin ergonomiska design kan vissa personer med mindre händer tycka att Logitech MX Master 3S är något obekväm att hålla i. Att byta till ett handgrepp för att dra full nytta av MX Master 3S är också ett måste. Som någon som ofta använder en mus i ett fingergrepp tog detta lite att vänja sig vid, även om det definitivt har hjälpt till att lindra stressrelaterad handledssmärta.

Vänsterhänta användare kommer att bli besvikna över att höra att Logitech MX Master 3S inte har ett lämpligt alternativ för dem. Musen är inte heller i närheten av att vara tvåsidig, på grund av de bakåt- och framåtgående stötfångarna, det horisontella rullhjulet och gest-knappen är placerade för att passa en högerhänt användares tumme. Vänster som letar efter en anständig ergonomisk mus kan ha bättre tur med en vänsterhänt variant av Logitech Lift istället.

Logitech MX Master 3S: Prestanda

  • Förbättrad 8 000 DPI optisk sensor
  • Fantastisk batteritid på 70 dagar

En av de mest anmärkningsvärda förändringarna som introducerats av nya Logitech MX Master 3S är införandet av en 8000 DPI Track Anywhere-sensor, en optisk sensor som kan spåra rörelser på mer knepiga skrivbordsytor som glas.

Den här nya sensorn är också dubbelt så känslig som sin föregångare, vilket Logitech hävdar syftar till att möjliggöra snabbare arbetsflöde för kreativa proffs som arbetar på 5K- och 8K-skärmar. Det är dock högst osannolikt att den genomsnittliga personen som arbetar på en standardskärm med 1920×1080 upplösning någonsin kommer att känna ett behov av att höja musens DPI till någonstans nära 8000-strecket.

Jämfört med sin föregångare har Logitech MX Master 3S:s batteritid förblivit oförändrad – vid full laddning påstås den hålla i cirka 70 dagar. Och även om vi inte helt kan verifiera riktigheten av denna uppskattning, har granskningsenheten som skickats till TechRadar aldrig sjunkit under 50 % batteri trots nästan en månads regelbunden och kontinuerlig användning.

Till skillnad från sin mest direkta konkurrent, Razer Pro Click, har Logitech MX Master 3S en USB Type-C-laddningsport, som är placerad på enhetens framsida. Detta innebär också att vid de sällsynta tillfällen då musens batteritid når noll, kommer du att kunna fortsätta använda den medan den laddas – ta det, Apple Magic Mouse.

Ska jag köpa en Logitech MX Master 3S-mus?

Köp den om…

Köp inte om…

Överväg också

  • Första granskningen i juli 2022