Logitech 835 TKL Mekaniskt tangentbord recension för maskinskrivare

0 Shares

DE Logitech K835 TKL är ett mekaniskt tangentbord med en röd strömbrytare lämplig för kontorsbruk. Tangentbordet är välbyggt och robust, å andra sidan saknar det grundläggande branschfunktioner som ingen bakgrundsbelysning och dedikerade mediakontroller. Dessa negativa punkter gör att den inte är så passande för spel. Tangenterna har ett mjukt slag och bra taktil respons, vilket hjälper till att hålla nere skrivljudet för en röd switch. Se detaljer i recensionen nedan.

K835 TKL lanserades nyligen i Brasilien och idag kan den hittas i intervallet R$ 450, men är det värt det?

Logitech K835 TKL Tangentbord – Konstruktion

Som namnet antyder kommer K835 i standard TKL, vilket betyder “Ten Key Less”, i fri översättning skulle det vara något i stil med “10 keys less”. Det betyder att den är mer kompakt eftersom den inte har de numeriska tangenterna.

Logitech K835 TKl Keyboard Review

Nycklarna är ABS, aluminiumramen och plastbasen. Sammantaget är den ganska robust i sin konstruktion. Den säljs i vitt och blygrå, som den vi testade.

Buller och nycklar

Den kan hittas med röda eller svarta strömbrytare, i vårt fall skickades den röda strömbrytaren mer lämpad för att skriva än för spel.

Röda strömbrytare är tysta inom räckvidden för denna typ av strömbrytare. Undantaget är mellanslagstangenten som har ett högre ljud, för när du klickar träffar nyckelns plast plasten på stabilisatorerna.

Recension Logitech K835 TKl tangentbord röd switch

Enligt Logitech är tangenterna byggda för att hålla och har testats för att tåla upp till 50 miljoner slag, med gjutna tecken som inte bleknar. Det får bara tiden utvisa.

Ergonomi

Ergonomi är bra. Tangentavståndet är 75 %, vilket är standard för tangentbord i full storlek.

Det är inte tröttsamt att skriva på det, men det följer tyvärr inte med ett handledsstöd.

Det är väldigt bekvämt att skriva. Den kommer dock inte med handledsstöd, och även om den har en lägre profil än vanligt – även om den inte har lågprofilsnycklar – är den också böjd, där de första nyckelraderna är böjda för att ge en naturlig ställning av att skriva, långa timmar med handleden något upphöjd börjar störa. Om det är ditt fall föreslår vi att du köper ett handledsstöd.

Den har en rad med 12 FN-tangenter med en andra funktion. Men det är värt att notera att FN-aktiveringsnyckeln är från höger sida tangentbord, vilket inte är särskilt vanligt.

Kan du leka med honom?

Logitech K835 kan användas säkert för spel, men det är inte hans fokus.

Det faktum att den inte har bakgrundsbelysning, inte ens vit, kan störa spelandet på natten. Dessutom har den inga medianycklar, som spelare normalt använder.

För-och nackdelar

fördelar

  • Utmärkt konstruktion
  • Tyst inom Red Switch-gränserna
  • bra ergonomi

nackdelar

  • Ingen typ av bakgrundsbelysning
  • Fungerar endast med tråd
  • Inga genvägsknappar för multimedia

Är Logitech K835 TKL värt att köpa?

För närvarande är Logitech K835 TKL i intervallet R$ 400. I detta sortiment finns det andra tangentbord från andra märken, bakgrundsbelysta och till och med trådlösa. Logitech är dock ett pålitligt varumärke och ger en viss trygghet.

Om du bara behöver ett tangentbord att använda under dagen, att använda på jobbet till exempel, spelar det ingen roll att det inte är bakgrundsbelyst. För det priset är K835 TKL ett utmärkt köp, som visar en utmärkt finish och bra ergonomi för timmar av skrivande eller programmering.

0 Shares