Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Ljudteknikjättarna Native Instruments och iZotope går samman för att bilda en ny musikteknologigrupp

Ett partnerskap mellan iZotope och Native Instruments innebär att de från och med nu kommer att arbeta tillsammans på nya initiativ för ljudproduktion.

Native Instruments och iZotope har tillkännagivit en ny allians mellan de två företagen, som går samman för att bilda en ny musik- och ljudskapargrupp.

De två ljudbolagen kommer att fortsätta att existera oberoende, men kommer nu permanent att arbeta tillsammans som medordförande för den nya ännu icke namngivna gruppen. I ett uttalande sa företagscheferna att den primära gemensamma visionen var att göra ljudproduktion tillgänglig för alla, ge producenter och musiker allt de behöver för att fungera till sin fulla potential.

Native Instruments VD Constantin Köhncke och iZotopes VD Mark Ethier sa: “Tillsammans kommer iZotope och Native Instruments att kunna bryta ner barriärer och göra det lättare för producenter, ingenjörer och musiker att förverkliga sin kreativa vision.

Vår fantasi är redan igång och funderar på hur vi kan göra saker bättre och enklare för dig med kombinationen av vår talang och teknik, och vi kan inte vänta med att se vad du kommer att skapa.”

Vad betyder detta för framtiden? Native Instruments och iZotope har gått samman tidigare, som när iZotope introducerade Native Kontrol Standard till sin Ozone 9-plugin. Förbundet kunde mycket väl se en acceleration i ny hårdvara och plugins, möjligen co-branded, och spännande uppgraderingar av befintliga produkter från båda företagen.

Partnerskapet stöds av investeringsföretagen Francisco Partners och EMH Partners. Det är nästa steg för Native Instruments efter att Francisco Partners förvärvade en majoritetsandel i företaget tidigare i år. Det kan vara det första steget i en strategi där Francisco Partners skapar en portfölj av ljudföretag.

Det har aldrig varit lättare för individer att bli artister med hjälp av gör-det-själv-verktyg och mjukvara som gör musik enkelt och roligt. Denna kundefterfrågan gör att företag kan investera i framtidens kreativitet, och det ska bli intressant att se hur det nya partnerskapet påverkar riktningen för iZotope och Native Instruments tillsammans och var för sig.