Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Livet i CT – Del 1

När jag sa till ett företag att jag bor i North Carolina, associerade de omedelbart mitt hem med Andy Griffith-showen. Även om det är sant att en stor del av NC är ganska lantligt, bodde jag i Raleigh, huvudstaden, som slutar med att vara lite annorlunda än resten av NC. Jag har alltid gillat Raleigh eftersom det gav mig de flesta bekvämligheterna i en storstad, utan de negativa egenskaperna hos en storstad (mycket trafik, brist på träd, orimligt höga levnadskostnader). Flytten till Connecticut placerade mig faktiskt i ett mycket mer avlägset område än hemma i NC, vilket inte är vad man skulle tro om man tittar på namnen på de två staterna.

Yale är i New Haven, men att bo i New Haven är inte precis världens bästa idé. Så vi bor cirka 15 minuter norr om New Haven (av I-95N) i en stad som heter Branford. Jag kallar det en stad eftersom det definitivt är en stad. Branford är en av de städer där den verkar liten nog att alla känner var och varannan person i staden mycket väl, vilket är en stor avvikelse från där jag brukade bo.

Staden i sig är extremt tyst, hastighetsgränsen är cirka 25 mph i hela staden, vilket redan har urholkat mitt körtålamod under hela livet, speciellt när jag kör bakom någon som strikt följer hastighetsgränsen 🙂

Vi hyr ett hus här uppe i en trevlig liten underavdelning, jag träffade totalt två av våra grannar som båda verkar väldigt trevliga. En granne nere på gatan har haft sin TV påslagen ända sedan vi flyttade in i början av september (I kid you not); oavsett vilken tid på dagen eller natten det är så är hans TV påslagen. Indelningen är extremt tyst, så jag anstränger mig för att inte göra för mycket ljud när jag kör ut på morgnar/kvällar.

Vi är ganska nära en livsmedelsbutik, en bensinstation och, ni gissade rätt, en Walmart, men det är allt. Det är helt galet att gå till Walmart här; Jag gick och köpte Star Wars DVD-skivorna runt 9:30 när de kom ut och jag svär att hela staden låg på Walmart. Att hitta parkering där är som biografparkering i Raleigh. När det gäller att komma till alla butiker som faktiskt skulle intressera mig – det närmaste Best Buy är tre städer över, och det tar bra 45 minuter till en timme att komma fram och tillbaka, så jag tenderar att inte lämna huset för mycket.

Det enda som verkligen förbryllar mig är ett mycket märkligt fenomen som jag har lagt märke till här uppe: folk älskar att lämna sina kundvagnar över hela parkeringsplatsen. Vart du än går, så länge det finns kundvagnar i området, kommer de att dyka upp på parkeringen på parkeringsplatser, mitt på ön av bilar, välta, grupperade tillsammans med 4 eller 5 andra vagnar osv. Jag har aldrig sett det så här illa… någonsin. Jag bodde tidigare i New Hampshire och jag kom inte ihåg detta förrän jag frågade mina föräldrar om det någonsin var så illa där uppe, och de påminde mig om att livsmedelsbutikerna där uppe krävde en deposition på 0,25 USD för att få en kundvagn, vilket var återbetalas när du lagt tillbaka din varukorg där du fick den ifrån – jag tror jag förstår varför. Jag skulle säga att det kanske bara är så att folk inte gillar att sätta tillbaka vagnar när det fryser ute, men vi flyttade hit i september, och det var långt ifrån att frysa i september.

Vägarna här är helt fruktansvärda för all slags livlig körning. Jag brukade alltid ta termen “fina landsvägar” för givet, eftersom jag bara antog att alla platser hade dessa underbart avlägsna sträckor av kurviga vägar där ingen annan körde – jag antar att det inte är fullt så vanligt här uppe i det tätt packade norra Öster 🙂

Trots mina klagomål har jag inget emot att bo här uppe för mycket som en tillfällig sak. Jag gillar lugnet i området och med i princip inget annat att göra runt staden är det inte så svårt att fokusera strikt på jobbet 🙂

Jag kommer att behöva avbryta den här eftersom jag har massor av benchmarking kvar att göra för min andra Half Life 2-artikel, men jag ska försöka höra av mig med slumpmässiga godbitar från livet i CT lika mycket som jag kan.

Ta hand om dig