Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Live Nation har redan bokat fler konserter för nästa år än det gjorde under hela 2023

Bildkredit: Kieran Webber

Även om 2021 års utsikter för livemusik hänger i balans är Live Nation övertygade om att 2022 kommer att bli ett explosivt år.

Enligt rapporter har den massiva bokningsagenten Live Nation bokat nästan dubbelt så många shower för 2022 än det gjorde under hela 2019.

Bland musikfans finns det en hel del uppdämd efterfrågan, vilket tydligt återges av artisterna också som vill ersätta förlorade inkomster. För att inte tala om att vilja uppleva magin med livemusik. Eftersom 2021 är osäkert ser de flesta artister mot 2022 som året då livemusikbranschen äntligen återvänder i full form.

Men med så många turnéer från större artister som planeras för 2022 kan det ha en negativ effekt på mindre shower.

När vi pratade om intensiteten i deras schema för 2022, sa Live Nations vd Michael Rapino: “I världen visar människor behovet av att komma ut och umgås igen, vilket förstärker vår förväntning om att en återgång till konserter kommer att vara den logiska utvecklingen eftersom vacciner är lätt tillgänglig för alla som vill skaffa en.” Han tillägger: “Detta är i allmänhet redan fallet i USA där vi med tillförsikt planerar våra återöppningar, särskilt för utomhusshower, och vi förväntar oss att många av våra andra stora marknader kommer att följa efter i sommar.”

Rapino kommenterade också: “Vi ser redan bekräftade stora turnédatum för 2022 med tvåsiffriga siffror från samma tid före pandemin 2019 för 2020. Många av dessa artister kommer att ha fleråriga turnéer, som spänner över USA, Europa och ofta antingen Asien eller Latinamerika, vilket gör oss redo för en stark flerårig tillväxt.”