Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Live från Taiwan: Cebit 2006 Preview

Cebit 2006 i Hannover, Tyskland är definitivt Europas främsta elektronikmässa. Vissa skulle till och med säga att det är den bästa konsumentelektronikmässan i världen. Cebit är roligt att gå på, men det är utspritt på många byggnader i en stad med otillräcklig hotellyta, vilket gör att man ofta måste hålla sig många mil bort från Hannover-showen. Ur presssynpunkt gör detta Cebit till en svår show att täcka.

I år åkte AnandTech till Taiwan strax före Cebit för att besöka tillverkare som kommer att vara några av de främsta utställarna på Cebit eftersom de flesta, om inte alla, av de nya produkterna på Cebit föddes i Taiwan eller Kina. Det betyder att våra läsare är de första att se många av de nya produkterna, som kommer att producera allt surr på Cebit i år.

Det är fortfarande cirka 3 månader kvar tills AMD förväntas lansera sin nya Socket AM2, men denna tidslucka har bara gjort AM2-informationssökningen ännu mer frenetisk. De flesta stora tillverkare kommer att visa ett fungerande AM2-kort på Cebit, men de kommer inte att visa några riktmärken. Vår gissning är att AMD fortfarande inte är redo att hänga sin hatt på benchmarks. Det andra snurret av AM2, allmänt kallat DVT eller DeVelopmentT, kombinerat med den senaste NVIDIA MCP55, Rev. A02 eller ATI RD580, rapporteras allmänt föra AM2-prestanda mycket nära Socket 939-nivåerna. Det tidigare EVT-chippet låg långt ifrån Socket 939-prestandanivåerna.

Det verkar som om ett problem kvarstår med den senaste DVT AM2 eftersom enkanals- och dubbelkanalsminnesprestanda är praktiskt taget desamma vid det senaste DVT-snurret. Om detta korrigeras kan AMD äntligen se de prestandavinster som de sa till branschen att förvänta sig med övergången till AM2 och DDR2. Ännu ett AM2-snurr förväntas under de närmaste dagarna, och tills prestandan är mer representativ för den slutliga leveransprodukten, vill AMD sannolikt inte att riktmärken lämnar fel intryck.